Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier om de nieuwsbrief online te lezen.
PGGM update juni 2019
12 juni 2019
Met genoegen presenteren we u onze nieuwe PGGM Nieuwsbrief, met een selectie van de blogs die we afgelopen maanden hebben gepubliceerd. Nu er hoop is op een pensioenakkoord vragen we uw aandacht voor het stuk ‘Individueel versus collectief: wie heeft er voorrang?’, en een column van Jan Tamerus uit maart: ‘Marktdenken vreet ons pensioen aan’. Daarnaast aandacht voor verantwoord beleggen en de rol die Green Bonds spelen in PGGM’s beleggingsbeleid. Ook brengen we een mooi voorbeeld van impactbeleggen in de blog ‘Kostbaarder dan Goud’. Ook blikt Jaap van Dam terug op het schrijven van zijn boek Achieving Investment Excellence. We wensen u veel leesplezier!
Individueel versus collectief belang: wie heeft er voorrang?
​Emmie Lewin en Marianne van Gelder geven in het tijdschrift Pensioen & Praktijk Mei 2019 een heldere aanbeveling over hoe te handelen bij collectieve waardeoverdrachten of andere collectieve wijzigingen. Heeft het individu voorrang, of het collectief? In deze blog een korte weergave van het artikel.
02 juni 2019 | Pensioen
Lees verder
 
Marktdenken vreet ons pensioen aan
​Herman Tjeenk Willink schrijft in zijn boekje ‘Groter denken, kleiner doen’ hoe de betonrot van de marktwerking de publieke sector aanvreet. Ook ons pensioen is verkwanseld aan de markt, vindt Jan Tamerus. Deze column verscheen eerder in Pensioen Pro Magazine.
14 maart 2019 | Pensioen
Lees verder
Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2018 gepubliceerd
​Het is uit en we zijn trots op de resultaten. In het jaarverslag laten we zien wat voor impact onze klanten realiseren met hun beleggingen en gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen en dillema’s in 2018. Eloy Lindeijer vertelt erover.
13 mei 2019 | Vermogensbeheer
Lees verder
De green bond en het PGGM integraal rentebeheer
​Met de eerste Nederlandse groene staatsobligatie kunnen we renterisico afdekken voor PGGM-klanten. Een plus is dat we hier ook financieel en maatschappelijk rendement kunnen combineren.
20 mei 2019 | Vermogensbeheer
Lees verder
Kostbaarder dan goud
​De dingen zijn niet altijd wat ze lijken: PGGM, pensioenen en de verrassende wereld van tomatenzaad.
01 mei 2019 | Vermogensbeheer
Lees verder
Bestuurdersgereedschap voor lange termijnbeleggingssucces
Pensioenfondsbestuurders dragen de zware verantwoordelijkheid voor beleggingskeuzes. Welke gereedschappen kunnen hen aangereikt worden om deze verantwoordelijkheid nog beter te nemen? Jaap van Dam over het schrijven van het boek ’Achieving Investment Excellence’.
03 april 2019 | Vermogensbeheer
Lees verder
Over PGGM
Onze experts
Jaarverslag
Wijzigen email
Disclaimer
Afmelden van de nieuwsbrief