Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier om de nieuwsbrief online te lezen.
PGGM update: nieuwe pensioenallianties na Brexit
26 februari 2019
Nederland vond in Groot-Brittannië vaak een goede partner waar het ging om EU-regulering en pensioen. De Britten kennen immers ook een kapitaalgedekt pensioen. Maar met Brexit voor de deur, wordt het tijd om te kijken of we elders in Europa nieuwe allianties kunnen vormen met landen waarmee we belangen delen. In de afgelopen twee maanden hebben we hieraan in een serie van vier blogs op PGGM.nl aandacht geschonken. Na een inleidend blog hebben we ingezoomed op drie landen waarmee we gezamenlijke belangen hebben: Frankrijk, Denemarken en Duitsland. In Frankrijk hebben we veel beleggingen en kan de duurzaamheidsagenda voor ons goed werken. Met de Denen delen we de beste pensioenstelsels ter wereld. En met de Duitsers bekijken we hoe we pensioenrechten van grensarbeiders voor hen beter kunnen ontsluiten.
Bouwen aan nieuwe Europese pensioenallianties
​Nederland heeft met het vertrek van de Britten uit de EU nieuwe bondgenoten nodig in Europese dossiers die belangrijk zijn voor ons pensioen.
11 december 2018 | Pensioen
Lees verder
 
Post-Brexit pensioenpartners in EU: Frankrijk
​In ons tweede blog over nieuwe pensioenallianties na Brexit richten we onze blik op Frankrijk.
16 januari 2019 | Pensioen
Lees verder
Post-Brexit pensioenpartners in EU: Denemarken
​In dit derde blog uit een reeks van vier kijken we hoe we in Europa kunnen samenwerken met Denemarken voor een goed pensioen.
03 februari 2019 | Pensioen
Lees verder
Post-Brexit pensioenpartners in EU: Duitsland
​In het laatste blog over nieuwe pensioenallianties na Brexit kijken we hoe we kunnen samenwerken op pensioencommunicatie met Duitsland.
21 februari 2019 | Pensioen
Lees verder
Over PGGM
Onze experts
Jaarverslag
Wijzigen email
Disclaimer
Afmelden van de nieuwsbrief