Over PGGM en PGGM&CO

PGGM is een coöperatie waar wordt gewerkt met geld, maar waar het draait om mensen. Volgens ons is pensioen meer dan geld alleen. Financieel en maatschappelijk rendement gaan voor ons hand in hand.

Als pensioenuitvoeringsorganisatie verlenen we diensten op het gebied van pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer en bestuurlijke advisering aan diverse pensioenfondsen, de aangesloten werkgevers en hun werknemers. Momenteel beheren we circa €167 miljard aan pensioenvermogen.

Ledenorganisatie PGGM&CO

Vanuit onze ledenorganisatie PGGM&CO ontwikkelen we voor onze meer dan 700.000 leden uit de sector zorg en welzijn aanvullende diensten op het gebied van persoonlijke financiën, zorg, wonen en werk. Door deze gebieden aan elkaar te verbinden, helpen wij hen bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

​In de loop van 2016 draaien steeds meer activiteiten geheel rond jouw inbreng. Wil jij meedenken en heb jij suggesties en ideeën? Deel ze met ons!

Wat is het verschil tussen een pensioenfonds en PGGM?

"Kan ik een pensioenoverzicht aanvragen?", "Hoe kan ik mijn partner aanmelden voor partnerpensioen?" of "Wat is de status van mijn pensioen?" Relevante vragen die onze Ledenservice vaak ontvangt. Voor een antwoord op deze vragen kun je terecht bij je pensioenfonds. In de rechterkolom vind je links naar de websites van pensioenfondsen in de sector zorg en welzijn.​

Pensioenfonds

Als werknemer ben je via je werkgever aangesloten bij de pensioenregeling van een pensioenfonds. Het pensioenfonds informeert jou over pensioenzaken. Je ontvangt van het pensioenfonds onder andere:

  • Een startbrief als je deelnemer wordt van de pensioenregeling.
  • Een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) met daarin de stand van zaken van jouw pensioen.
  • Een pensioen(toekennings)brief als je met pensioen gaat.
  • Een beëindigingsoverzicht als je stopt met deelnemen aan de pensioenregeling.

PGGM en PGGM&CO

PGGM is geen pensioenfonds. Mensen die werken (of hebben gewerkt) in de sector zorg en welzijn kunnen lid worden van PGGM Coöperatie U.A. (hierna: PGGM&CO). Vanuit onze ledenorganisatie PGGM&CO ontwikkelen we voor onze ruim 700.000 leden aanvullende producten en diensten op het gebied van persoonlijke financiën, zorg, wonen en werk. PGGM&CO wil leden écht helpen bij het verstevigen van hun persoonlijke en financiële balans.

Het lidmaatschap van PGGM&CO is gratis. Als lid profiteer je uiteraard van alle mogelijkheden en informatie op onze ledenwebsite op het gebied van werk en privé, geld en inkomen, zorg en gezondheid en wonen (zoals Informatie Wijzers nieuwe baan, ontslag, stoppen met werken en mantelzorg).

Ook krijg je een aantal extra voordelen zoals:

  1. Toegang tot de Geld voor Later Wijzer waarmee je zelf kan berekenen of je genoeg geld hebt wanneer je met pensioen gaat
  2. Speciaal geselecteerde voordelen zoals verzekeringen, handige producten en korting op uitstapjes
  3. 3 keer per jaar het ledenblad PGGM&CO, vol interessante verhalen uit de sector zorg en welzijn, tips, inspiratie en aanbiedingen
  4. De mogelijkheid om met korting workshops te boeken

Nog geen lid van PGGM&CO? Word nu gratis lid!

​Contact Ledenservice

  1. Heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact op met je pensioenfonds via één van de links in de rechterkolom.
  2. Heb je vragen over de producten en diensten van PGGM&CO? Neem dan contact op met onze Ledenservice​.​
Geef een reactie