• 11 mei 2022
  • Persbericht
  • PGGM
Françoise Dings 460X480

Françoise Dings volgt Micky Adriaansens op in de RvC van PGGM NV

Françoise Dings is op 11 mei 2022 door de AvA benoemd in de Raad van Commissarissen van PGGM NV. Haar termijn van vier jaar gaat op 12 mei 2022 in.

Door het aftreden van Micky Adriaansens in januari 2022 - wegens haar beëdiging tot minister van Economische Zaken en Klimaat - ontstond een vacature in de Raad van Commissarissen van PGGM NV.

RvC-voorzitter Marjanne Sint noemt de brede achtergrond van Françoise Dings (opgeleid als bedrijfskundige en psycholoog), alsmede haar brede ervaring als bestuurder en toezichthouder in het bedrijfsleven en in de sector zorg en welzijn een belangrijke inbreng in de Raad van Commissarissen. Françoise Dings is Chief Strategy & Transformation bij Royal Flora Holland. Daarnaast is ze lid van de raad van toezicht van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp/Haarlem.

Françoise Dings was voorheen onder meer werkzaam als: lid raad van bestuur/COO bi OLVG te Amsterdam; directeur Kraamzorg EVEAN GROEP / ESPRIA; lid van de directie van Dr. H. van der Hoeven Kliniek / TBS-kliniek te Utrecht en lid raad van toezicht Trimbos Instituut.

Over PGGM
PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. Als pensioen- en vermogensbeheerder en bestuursadviseur geeft zij uitvoering aan haar maatschappelijke opdracht: zorgen voor een goede oudedagsvoorziening van 4,4 miljoen deelnemers. Per 31 maart 2022 beheerde PGGM wereldwijd EUR 273 miljard aan lange termijnpensioenkapitaal voor haar klanten. Voortgekomen uit en verbonden met de sector zorg en welzijn, ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners - innovatieve voorzieningen ten behoeve van arbeidsmarktvraagstukken in deze sector. Vanuit ledenorganisatie PGGM&CO ondersteunt zij 764 duizend actieven en gepensioneerden met een achtergrond in zorg en welzijn. 
www.pggm.nl

Artikel delen of printen

klik op het icoon