• 03 feb 2022
  • Persbericht
  • Zorg
HH 201085156

Over het maatschappelijke platform Bundel

Downloaden

Met activiteiten van het maatschappelijke platform Bundel zetten collega’s van PGGM, PFZW en PGGM&CO zich in voor financiële fitheid, een vitale zorg en welzijn sector en een leefbare wereld. We geloven dat we met het delen van onze kennis, expertise en capaciteit op deze thema's impact kunnen maken. Dit doen we met de uitgangspunten persoonlijk contact, wederkerigheid en vakmanschap.

16 maatschappelijke uren
Jaarlijks bieden wij al onze medewerkers 16 maatschappelijke uren die zij onder werktijd mogen besteden aan maatschappelijke Bundel-initiatieven naar keuze. Deze initiatieven zijn terug te vinden op het interne Bundel platform. Daar worden hulpvragen van werkgevers uit de sector zorg en welzijn verzameld en gematcht met het aanbod van PGGM-, PFZW-, en -PGGM&CO-medewerkers.

Financieel fit, vitale sector en leefbare wereld
Met de gekozen thema's - financieel fit, vitale sector en leefbare wereld - dragen we actief bij aan de drie focus Sustainable Development Goals (SDG's) welke dicht bij onze kernactiviteiten liggen. Met het thema financieel fit werken we onder andere samen met Stichting JINC voor betere kansen voor alle kinderen. Met Accolade Zorg, de Zeistercoalitie tegen eenzaamheid en Alzheimer Nederland werken we samen voor een vitale sector. Samen met Stichting Landschap Erfgoed Utrecht zetten we ons in voor een leefbare wereld.

Waarom Bundel?
Vanuit het uitgangspunt van wederkerigheid  en de wens van collega’s om ook buiten hun dagelijkse werkzaamheden een steentje bij te dragen is in november 2020 het platform opgericht.   Anita van Rooijen en Marion Beekmans stonden aan de wieg van het PGGM Bundel platform. “PGGM is een club met veel expertise en vakmanschap, met professionals op specifieke vlakken”, lichten Anita en Marion toe. “Tegelijkertijd kunnen wij veel leren van onder andere de sector zorg en welzijn. Denk hierbij aan hun hands on mentaliteit om dingen te realiseren. Het ging ons dus om het inzetten van ons vakmanschap en tegelijkertijd om het leren van elkaar. Wij zijn van mening dat zowel de business van PGGM als de sector zorg en welzijn er sterker van wordt”.   

Gemaakte impact
Terugkijkend op 2021 zijn wij trots op al onze partners, collega’s en de impact die wij samen hebben weten te maken in dit bijzondere jaar. En hoewel de COVID-situatie ervoor zorgde dat het soms even zoeken was naar de meest geschikte vorm, zijn wij er samen in geslaagd om al een mooie impact te maken. Zo hebben inmiddels al ruim 140 van onze collega's bijna 900 maatschappelijke uren besteed.

In deze uren hebben zij vele zorgprofessionals ontzorgd, kwetsbare jongeren getraind, eenzame ouderen gesproken en zorgorganisaties geholpen met de interne vraagstukken waarmee zij in deze roerige tijd te maken hebben gehad. Een geweldige prestatie waar wij als PGGM, PFZW en PGGM&CO trots op zijn. Ook in 2022 zullen PFZW, PGGM en PGGM&CO zich onveranderd inzetten om de sector daar waar mogelijk te ondersteunen. Voor het nieuwe jaar zijn wij nog meer samenwerkingen aangegaan met tal van nieuwe maatschappelijke partners die zich net als wij inzetten voor een betere en gezondere samenleving. Een vitale zorg en welzijn sector is hierin van onschatbare waarde.

Microsoftteams Image

Artikel delen of printen

klik op het icoon