Impact Investment Initiative 2018

Algemene extra informatie

Op deze pagina kunt u meer achtergrondinformatie vinden voor het Impact Investment Initiative. Behalve de algemene paper: Water als geld, vindt u hier ook informatie per workshop.

 

Water als geld
Dit paper van PGGM, in samenwerking met de Rebel Group, geeft een introductie van pensioenbeleggen, een beknopt overzicht van de Nederlandse watersector en een voorzet voor manieren van samenwerking.

 paper-water-als-geld.jpg

 


Extra informatie per workshop

 • Meer landen

  Hoe organiseren we de samenwerking tussen bedrijven en beleggers om lokale landenrisico’s terug te brengen en zodoende meer beleggingen met impact mogelijk te maken?

  Meer informatie
 • Meer financieel haalbare projecten

  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat bedrijven in de watersector en beleggers eerder met elkaar om tafel gaan zodat meer projecten niet alleen technisch maar ook financieel haalbaar worden?

  Meer informatie
 • Meer "kassa uit kunde"

  Hoe kunnen we de doorgaans eenmalige adviestrajecten nog vaker omzetten naar grote belegbare projecten? Wat moet er gebeuren om vaker van "kunde naar kassa" te gaan?

  Meer informatie
 • Meer ondernemingen

  Hoe kunnen bestuurders en beleggers helpen om tot méér groeiende bedrijven te komen? En op welke manier kunnen we bestaande waterbedrijven helpen met internationale groei?

  Meer informatie
 • Meer waterbeleggers

  Hoe krijgen we in Nederland meer capaciteit (fondsen en fondsmanagers) voor de ontwikkeling en financiering van waterprojecten?

  Meer informatie
 • Meer structurering

  Hoe kunnen beleggers beter gebruik maken van publiek-private samenwerking en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van zogeheten blended finance?

  Meer informatie
 • Meer samenwerking

  Hoe kunnen we de samenwerking tussen bestuurders, bedrijven en beleggers het beste organiseren om tot een verdere groei van de Nederlandse watersector te komen?

  Meer informatie