​Mantelzorg; als je ermee te maken hebt, dan weet je dat het fijn is om je naaste te helpen, maar ook dat mantelzorg fysiek en mentaal zwaar kan zijn. Zeker als je het combineert met werk. Ook een flink aantal medewerkers van PGGM is naast hun werk mantelzorger voor  ouders, partner, kinderen, familie of buren. PGGM wil hen daarin ondersteunen.

Daarom is er in de afgelopen maanden hard gewerkt om deze ondersteuning in te regelen, bijvoorbeeld met de opzet van een HR-pagina over mantelzorg op intranet. Met deze activiteiten heeft PGGM de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van  de stichting Werk en Mantelzorg.

Projectleider Karina Gredt van PGGM: “PGGM probeert al langer mantelzorgers te steunen. Dat doen we vanuit  het partnership met Alzheimer Nederland, deelname aan Samen Dementievriendelijk en het Deltaplan Dementie, vanuit de community Wij Mantelzorgers van PGGM&CO en als partner van WeHelpen. Hoogste tijd om ook aan onze collega-mantelzorgers aandacht te schenken. Want iedere mantelzorger kan zo nu en dan wel een steuntje in de rug gebruiken en wij moeten voorkomen dat medewerkers overbelast raken door de soms zware combinatie van werk en zorg”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Nijveldt.