Logo BPF Schilders

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf

PGGM verzorgt sinds begin 2014 de beleidsadvisering en het vermogensbeheer voor de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Sinds medio 2015 verzorgt PGGM ook pensioenbeheer voor de stichting.

De Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf is via het pensioenfonds BPF Schilders verantwoordelijk voor de pensioenen van circa 112.000 aangesloten gepensioneerden, actieve deelnemers en ex-deelnemers. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt ongeveer 6,7 miljard euro.

Artikelen

  1. IMVB convenant ondertekend, nu volgt implementatie

   Op 20 december 2018 is het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Convenant Pensioenfondsen gepubliceerd. Wat betekent dit voor PGGM en haar klanten?

   Datum
  2. PFZW opnieuw duurzaamste fonds op VBDO-ranglijst

   ​De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft onze klant Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) voor de negende achtereenvolgende maal uitgeroepen als meest duurzame Nederlandse pensioenfonds. In 2014 is Bedrijfstakpensioenfonds Schilders gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, van plek 25 naar plek 23. De VBDO-duurzaamheidsbenchmark rangschikt jaarlijks de vijftig grootste pensioenfondsen van Nederland op het gebied van verantwoord beleggen. Daarbij wordt gekeken naar beleid, governance, implementatie en rapportage.

   Datum
  1. PGGM hercontracteert Bpf Schilders

   ​PGGM en Bedrijfstakpensioenfonds Schilders hebben hun contract hernieuwd.

   Datum
  2. GeoPhy en PGGM: naar totale CO2-transparantie vastgoed

   ​Data analyse platform GeoPhy en pensioenbelegger PGGM gaan een exclusieve samenwerking aan om de wereldwijde vastgoedportefeuilles die PGGM voor haar klanten beheert in kaart te brengen op kwaliteit en CO2 footprint. Met door GeoPhy ontwikkelde technologie en met gebruikmaking van ‘big data’ zal voor het eerst volledige transparantie worden bereikt over de CO2-belasting van wereldwijde vastgoedbeleggingen.

   Datum
  3. PGGM en A&O Services voeren exclusieve gesprekken over overname

   ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM uit Zeist en A&O Services uit Rijswijk, de pensioenuitvoeringsorganisatie van o.a. Bedrijfstakpensioenfonds Schilders (BPF Schilders), voeren exclusieve gesprekken over de overname van A&O Services en de uitvoering van de pensioen- en cao-regelingen in de schilders- en afbouwbedrijfstak door PGGM.

   Datum

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de accountmanager van de afdeling Institutional Relations. Bent u pensioendeelnemer en heeft u een vraag, neem dan contact op met uw pensioenfonds.