Logo Beroepspensioenfonds Loodsen

Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen

PGGM verzorgt sinds 1 januari 2015 het pensioenbeheer voor de Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen. Wij zijn verantwoordelijk voor de pensioenadministratie en uitkeringsadministratie, inclusief de daarmee verband houdende communicatie naar de individuele deelnemers. Met ingang van 1 januari 2017 verzorgen we de financiële administratie en het uitkeren van pensioenen voor BPL.

De stichting biedt via het Beroepspensioenfonds Loodsen een pensioen aan registerloodsen. Een registerloods zorgt ervoor dat schepen veilig en vlot van en naar de Nederlandse havens en de aan de rivier de Schelde gelegen havens worden geloodst. Bij het Beroepspensioenfonds Loodsen zijn 1.450 deelnemers en gepensioneerden aangesloten. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedraagt circa 1 miljard euro.

​​ ​​​

Artikelen

    1. Beroepspensioenfonds Loodsen kiest voor PGGM

      ​Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen besteedt een deel van haar pensioenbeheer uit bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Per 1 januari 2015 verzorgt PGGM de administratie van de nieuwe pensioenregeling voor de loodsen die dit jaar is ingegaan. De volledige pensioenadministratie zal op 1 juli 2015 zijn overgedragen.

      Datum

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de accountmanager van de afdeling Institutional Relations. Bent u pensioendeelnemer en heeft u een vraag, neem dan contact op met uw pensioenfonds.