Logo Stichting Rabo PGGM PPI

Stichting Rabo PGGM Premiepensioeninstelling

De Stichting Rabo PGGM Premiepensioeninstelling is in 2013 ontstaan uit een gezamenlijke visie van PGGM en Rabobank over de toekomst van zorg, pensioen en wonen. De stichting biedt werkgevers die het pensioen van hun medewerkers niet opbouwen via een bedrijfstak-, beroeps- of ondernemingspensioenfonds een collectieve pensioenregeling aan: het Rabo BedrijvenPensioen.

PGGM verzorgt de pensioenadministratie en ontwikkelt de beleggingsstrategie voor het Rabo BedrijvenPensioen. Rabobank verzorgt pensioenadvies en bemiddelt in het Rabo BedrijvenPensioen. Blackrock en Allianz zijn betrokken bij de onderdelen vermogensbeheer en verzekeringen van het Rabo BedrijvenPensioen.

Bij het Rabo BedrijvenPensioen zijn 46.000 deelnemers aangesloten.

Artikelen

  1. Een jaar PPI: de balans

   ​Werkgevers die de oudedagsvoorziening van hun personeel niet bij een pensioenfonds onderbrengen, hebben als relatief nieuw alternatief de premiepensioeninstelling of PPI. PGGM en Rabobank zijn een jaar actief met zo’n PPI. En die blijkt aan te slaan onlangs tekende de vijfhonderdste klant.

   Datum
  1. Hoe gaat het met de PPI's?

   ​Thomas Laffree (Rabo PGGM PPI) werkte mee aan een rondetafelgesprek met twee collega’s van andere PPI’s (Zwitserleven PPI en Brand New Day PPI). Redacteur Michiel Huisman interviewde de drie PPI-directeuren voor het magazine Pensioen Advies (november 2016). Hoe gaan de PPI’s, na vijf jaar geleden te zijn gestart, om met alle ontwikkelingen die op hen af komen in deze turbulente tijd?

   Datum
  2. Wat is nu precies een PPI?

   De premiepensioeninstelling (PPI) is een feit. Maar wat gebeurt er in de praktijk mee? Is het niet simpelweg een nieuw kanaal voor Nederlandse pensioenverzekeraars, in plaats van het internationale, one size fits all-pensioenvehikel zoals het gelanceerd werd? Hoeveel werk is daarvoor nog nodig en hoe maak je als fonds zelf de overstap naar een PPI?

   Datum
  1. Vergunning voor Rabo PGGM PPI

   De Nederlandsche Bank heeft aan de Rabo PGGM PPI (PPI) een vergunning verleend voor de uitvoering van een premiepensioenregeling.

   Datum
  2. Rabobank en PGGM samen in pensioenen

   De coöperaties Rabobank en PGGM bundelen hun kracht en expertise in de markt van beschikbare premie regelingen. Rabobank en PGGM hebben daartoe een stichting opgericht die bij De Nederlandsche Bank een vergunning heeft aangevraagd voor een Premiepensioeninstelling (PPI).

   Datum

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de accountmanager van de afdeling Institutional Relations. Bent u pensioendeelnemer en heeft u een vraag, neem dan contact op met uw pensioenfonds.