Beleggen in oplossingen

Op deze pagina vindt u alle artikelen over impactbeleggen, ofwel beleggen in oplossingen. Meer informatie vindt u op de website Beleggen in Oplossingen.

Alle artikelen

  1. Het PGGM-FD Impact Investment Initiative: startschot voor vergroten maatschappelijke impact

   ​Op 24 januari organiseerde PGGM, in samenwerking met het FD en BNR Nieuwsradio, het Impact Investment Initiative. Het eerste evenement in een reeks bijeenkomsten met als doel samenwerking te stimuleren tussen banken, beleggers en bedrijven, om gezamenlijk onze maatschappelijke impact te vergroten. Ga naar fd.nl/impact voor een audio- en video-impressie van het evenement.

   Datum
  2. Impact Investment Initiative: Het event voor beleggers, banken en bedrijfsleven

   Beleggen voor een duurzame wereld een ontwikkeling waar beleggers, banken en bedrijven niet meer omheen kunnen. Hoe kunnen deze partijen – ieder vanuit de eigen kracht – samen écht bijdragen aan een tastbaar betere wereld?

   Datum
  3. Pensioenkapitaal vindt weg naar succesvolle PPS-markt

   ​Hoe kunnen we lange termijn-pensioenkapitaal goed laten werken voor de samenleving? Dat kan onder meer via een goed ontwikkelde PPS-markt, schrijft Erik van de Brake.

   Datum
  4. PGGM en smart urban growth

   ​PGGM beheert ongeveer 20 miljard euro aan vastgoed ten behoeve van onder meer Pensioenfonds Zorg en Welzijn, Bedrijfstakpensioenfonds Schilders en Stichting Pensioenfonds Huisartsen. Vastgoed is wereldwijd verantwoordelijk voor een derde van de uitstoot C02. Als lange termijn belegger in vastgoed, met een wereldwijde portfolio en grote ambities op het vlak van duurzaamheid, valt hier nog veel te winnen!

   Datum
  5. Inzicht in klimaatrisico’s in portefeuille is een ‘must’

   Op 4 oktober is het Akkoord van Parijs geratificeerd door het Europees Parlement. De betrokken landen, die samen ruim 56 % van de wereldemissie veroorzaken, zijn een commitment aangegaan om de opwarming van de aarde te vertragen en uiteindelijk een halt toe te roepen. Ook Nederland heeft zich hieraan verplicht. Maar wat zijn de risico’s van klimaatverandering voor investeerders? Mark Lewis, directeur ‘European Utilities Research’ bij Barclays investeringsbank en expert in energie, klimaatverandering en ESG, gaf hierover een presentatie voor de medewerkers van PGGM. Zijn boodschap inzicht in de klimaatrisico’s in portefeuille is een must, zowel vanuit toezicht als vanuit eigen economisch belang. Klimaatverandering is nu prioriteit, niet pas wanneer het ons financieel raakt en het mogelijk te laat is om veranderingen door te zetten​

   Datum
  6. Green Deals scheppen investeringsmogelijkheden in de energietransitie

   PGGM ziet warmtebedrijf Ennatuurlijk als een interessant platform om met pensioengeld te investeren in de energietransitie van Nederland.

   Datum
  1. Beleggen in oplossingen: de uitdaging

   ​Na de financiële crisis moeten institutionele beleggers hun maatschappelijke nut bewijzen. Dit kunnen zij doen via beleggingen in de reële economie voor duurzame economische groei. Beleggen-in-oplossingen biedt de langetermijnbelegger kansen.

   Datum
  2. Van uitsluiten naar beleggen in oplossingen: ontwikkelingen in verantwoord beleggen

   Nederlanders willen dat hun pensioen op een fatsoenlijke manier bij elkaar wordt verdiend. De € 1200 miljard aan pensioenvermogen wordt steeds meer verantwoord belegd, en pensioenfondsen gaan hoe langer hoe verder in het verduurzamen van het beleggingsbeleid. Maar lukt dat zonder rendement in te leveren? Lees in dit artikel van PensioenPro wat PGGM en andere pensioenuitvoerders zeggen over verantwoord beleggen anno 2015.

   Datum
  3. Impact investment: concrete problemen oplossen

   ​De belangstelling voor impact beleggingen groeit, maar er moeten investeringsmogelijkheden komen met voldoende schaalgrootte, legt Marcel Jeucken uit in De Volkskrant.

   Datum
  4. Pensioenkapitaal moet niet volgen, maar sturen

   Grote beleggers moeten ook kijken naar de impact van hun eigen handelen op de stabiliteit van financiële markten en op de reële economie. Pensioenkapitaal is niet volgend, het is sturend. Dat zegt Marcel Jeucken, PGGM's managing director responsible investment in een interview met Financial Investigator.

   Datum
  5. Het belang van een circulaire economie

   ​PGGM gelooft in de circulaire economie. Als pensioenbelegger zijn wij ervan overtuigd dat circulaire bedrijven het in de toekomst beter zullen doen dan hun traditionele collega's. Er in investeren is een verhaal van de lange adem, maar wij geloven dat het de inspanning waard is, zegt Piet Klop in het Financiële Dagblad.

   Datum
  6. Voorbij het geloof in Maatschappelijk verantwoord beleggen

   ​Nederlandse pensioenfondsen en vermogensbeheerders geloven dat duurzaamheid en rendement samengaan. Maar geloof is niet genoeg, schreven Tim van der Weide, expert op het gebied van verantwoord beleggen, en Karlijn van Lierop, zijn evenknie bij MN, in het blad Financial Investigator.

   Datum
  1. PGGM belegt 9 miljard euro in oplossingen

   ​Pensioenbelegger PGGM heeft in 2015 voor een miljard euro aan ‘beleggingen in oplossingen’ gedaan beleggingen die naast een marktconform financieel rendement ook tastbare ‘impact’ hebben op het gebied van klimaat, water, voedsel en gezondheid. Daarmee was eind 2015 al voor in totaal 8,9 miljard euro in deze categorie belegd ten behoeve van onze klanten.

   Datum
  2. PGGM neemt deel in Duits windproject op zee

   ​‘Baltic 2’ groene stroom voor 340 duizend huishoudens Pensioenbelegger PGGM neemt een aandeel in het nieuwe Duitse offshore windpark ‘Baltic 2’. PGGM investeert naast Macquarie Capital, de partij die eerder dit jaar overeen kwam om een belang van 49,89 procent in het windpark te nemen. Het windmolenpark, dat deze zomer volledig operationeel wordt, zal 340 duizend huishoudens van groene stroom gaan voorzien. Baltic 2 is onderdeel van de Energiewende, het overheidsbeleid dat is gericht op een snelle verduurzaming van de Duitse elektriciteitsproductie.

   Datum
  3. PGGM verwerft belang in omvangrijk Mexicaans windpark

   ​Het PGGM Infrastructure Fund verwerft namens de institutionele klanten van PGGM een belang van 33,75procent in het nog te realiseren onshore windmolenpark Mareña Renovables (396 MW) in Oaxaca, Mexico.

   Datum

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie via het e-mailadres woordvoering@pggm.nl, of kijk op de pagina Pers​.