PFZW opnieuw duurzaamste fonds op VBDO-ranglijst

​De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft onze klant Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) voor de negende achtereenvolgende maal uitgeroepen als meest duurzame Nederlandse pensioenfonds. In 2014 is Bedrijfstakpensioenfonds Schilders gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, van plek 25 naar plek 23. De VBDO-duurzaamheidsbenchmark  rangschikt jaarlijks de vijftig grootste pensioenfondsen van Nederland op het gebied van verantwoord beleggen. Daarbij wordt gekeken naar beleid, governance, implementatie en rapportage.

Blog

​PGGM geeft klanten beleidsadvies over verantwoord beleggen en zorgt voor de implementatie hiervan in de beleggingen. De vooraanstaande plaats die PFZW in Nederland en wereldwijd inneemt als het gaat om verantwoord beleggen, zorgt ervoor dat voor PGGM de lat op dit terrein hoog ligt. PGGM is verheugd met de nieuwe bevestiging van PFZW als meest duurzame fonds.
 
De hoge scores van onze klanten op de VBDO-benchmark zijn onder andere het resultaat van onze uitvoering op het gebied van verantwoord beleggen. PFZW heeft de ambitie uitgesproken om de beleggingen in oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te verviervoudigen van 5 miljard in 2015 naar ten minste 20 miljard in 2020. Namens hen en onze andere klanten beleggen wij daarom steeds meer in oplossingen voor klimaatverandering, waterschaarste, een betere gezondheidszorg en voldoende voedsel wereldwijd. Ook meten we de CO2-uitstoot van de beleggingen in beursgenoteerde aandelen en boeken we al goede resultaten met het reduceren van de CO2-uitstoot in de vastgoedportefeuille.
 
VBDO roept pensioenfondsen en hun uitvoerders op om meer samen te werken op het gebied van verantwoord beleggen. PGGM en haar klanten zoeken de samenwerking met andere financiële instellingen op om gezamenlijk meer invloed te kunnen uitoefenen op de markten en de ondernemingen waarin we beleggen. Ook werken we samen met andere pensioenfondsen en vermogensbeheerders aan een stabieler en duurzamer financieel stelsel. Meer weten over verantwoord beleggen? Ga dan naar www.pggm.nl/verantwoordbeleggen.

PGGM

Geef uw reactie