Thema's

Lees alle artikelen over relevante thema’s in en om de pensioensector

Hoe ziet de toekomst van ons pensioenstelsel eruit? Hoe kunnen we vanuit de pensioensector bijdragen aan een gezond financieel stelsel? Hoe behalen we zowel financieel als maatschappelijk rendement? En hoe helpen we daadwerkelijk bij het realiseren van een waardevolle toekomst?

Over deze thema’s komen onze mensen regelmatig in de media aan het woord, of zij publiceren zelf blogs over hoe we antwoord proberen te vinden op deze vragen. De resultaten die we boeken, de lessen die we leren en de nieuwe inzichten die we opdoen delen we graag met u.

​​​

Op de onderstaande themapagina’s hebben we relevante artikelen over hetzelfde onderwerp verzameld. Zo bent u in één keer op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen een bepaald thema.

Kies hieronder uw thema en lees de artikelen. Uw reacties zijn uiteraard van harte welkom!


​Pensioen

Voor onze klanten, hun deelnemers en onze leden is een goed en betrouwbaar collectief pensioen een eerste voorwaarde. Dat moet in orde zijn. Hieraan werken dus nagenoeg al onze mensen. Zij houden zich bezig met het pensioen van vandaag én het pensioen van de toekomst. Daarbij staan altijd de behoeften van onze klanten centraal.

Lees verder

Uitgelicht:

​Zorg

Een waardevolle toekomst gaat over meer dan pensioen alleen. Het gaat ook over zorg, wonen en werk. Op het gebied van zorg is het maar de vraag of de zorg straks beschikt over voldoende medewerkers, en of de zorg voor iedereen betaalbaar en bereikbaar is en blijft. Vanuit onze oorsprong maken wij ons sterk voor de zorg.

Lees verder

​Wonen

Wanneer mensen gevraagd wordt naar hun waardevolle toekomst, speelt wonen daar een belangrijke rol in. De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Daarom is wonen een belangrijk thema voor PGGM, in het realiseren van die waardevolle toekomst. Wij proberen het thema wonen te verbinden met andere belangrijke thema's, zoals pensioen, zorg en werk.

Lees verder

​Werk

We moeten waarschijnlijk allemaal langer doorwerken voor ons pensioen. Dat maakt dat we ook langer fit moeten zijn. Daarom is aandacht voor vitaliteit en gezond werken belangrijk. Voor PGGM is werk één van de thema's die belangrijk zijn bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Wij volgen de ontwikkelingen rondom werk en pensioen op de voet en hebben aandacht voor de dynamiek die ontstaat op de arbeidsmarkt.

Lees verder

​Betere wereld

Onze overtuigingen hebben we samengevoegd in onze visie op de toekomst. Voor ons is dat een toekomst met een prettig woonklimaat, waarin zorg goed geregeld is, langer doorwerken is gefaciliteerd en de persoonlijke financiën op orde zijn. We noemen dit de waardevolle toekomst.

Lees verder

Uitgelicht:

​Bestuursadvisering

Wij kennen als geen ander de uitdagingen en verantwoordelijkheden waar bestuurders van pensioenfondsen dagelijks mee geconfronteerd worden. Daarom ondersteunen wij onze klanten met juridisch, fiscaal en actuarieel advies, maar ook met advies over risicomanagement, financieringsbeleid, ALM en actuele thema’s. Dankzij ons bestuursadvisering profiteren onze klanten direct van onze kennis en van ons omvangrijke netwerk in Nederland en Europa.

Lees verder

​Pensioenbeheer

Wij begrijpen dat goed en betrouwbaar pensioenbeheer voor de deelnemers van onze klanten enorm belangrijk is. Dat houdt in dat zij de juiste informatie en de juiste gelden ontvangen, en dat wij dus een adequate administratie voeren en op tijd uitkeren. Daar moeten zowel de deelnemers als onze klanten op kunnen vertrouwen. Daarom streven wij naar excellente pensioenuitvoering en volgen we de ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet.

Lees verder

​Vermogensbeheer

Onze vermogensbeheerders en beleggingsexperts kennen de financiële markten op hun duimpje. Voor onze klanten (diverse pensioenfondsen) beheren zij op dit moment 205,8 miljard euro aan pensioenvermogen. Bent u benieuwd naar de bijzonderheden van specifieke financiële producten of de effecten van macro-economische ontwikkelingen? Of wilt u weten hoe PGGM tegen deze ontwikkelingen aankijkt? Onze experts delen graag hun kennis en inzichten.

Lees verder

Uitgelicht:

​PGGM

Wij zijn een pensioenuitvoeringsorganisatie en beheren de pensioenen van verschillende pensioenfondsen, de daarbij aangesloten werkgevers en hun werknemers. Op dit moment beheren we ongeveer 206 miljard euro aan pensioenvermogen voor ruim 2,8 miljoen deelnemers.​​​​​​​

Lees verder

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie via het e-mailadres woordvoering@pggm.nl, of kijk op de pagina Pers​.