Diversiteit

Je collega’s maken het werken bij PGGM extra boeiend. Als je bij ons rondloopt, zie je een mix van mannen en vrouwen van alle leeftijden, inzetbaarheid en etniciteit. Een mix met uiteenlopende talenten en competenties. Die diversiteit aan mensen maakt onze organisatie sterker, flexibeler en slagvaardiger.

Talent to the Top

Wij streven naar een goede verhouding van het aantal mannen en vrouwen in onze organisatie. Ook op managementniveau. Wij zijn verbonden aan ‘Talent to the Top’. Hierbij is vastgelegd dat we de carrière van vrouwelijke collega’s ondersteunen en hen laten doorgroeien naar managementfuncties. Wij streven naar 30 procent vrouwelijke (top)managers binnen onze organisatie.

De mix maakt het verschil

Ons diversiteitsbeleid heet ‘De mix maakt het verschil’. In de praktijk zorgt dit beleid ervoor dat er binnen onze organisatie wordt gewerkt met divers samengestelde teams, en dat ook in de aansturing wordt gedifferentieerd. Want onderzoek toont aan dat organisaties met een goede mix tussen mannen en vrouwen succesvoller zijn.

Wil je meer weten over ons diversiteitsbeleid? Bekijk dan de onderstaande video:

 Naamloos

Jaarbericht Diversiteit 2015

Hoe divers was PGGM in 2015? Lees het in het Jaarbericht Diversiteit 2015.

Download het jaarbericht (pdf)

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over een vacature of over werken bij PGGM? Neem dan contact op met onze afdeling Recruitment.