Diversiteit

Binnen PGGM geloven we in de kracht van diversiteit, binnen MT, teams en vakgroepen, we zijn hier actief mee bezig. Voor ons betekent Diversiteit, dat we streven naar een diverse samenstellingen binnen teams, hierbij kun je denken aan geslacht, culturele achtergrond, leeftijd, seksuele geaardheid, maar ook kijken we naar verschil in opleiding en carrière. Daarnaast hebben we een inclusieve bedrijfscultuur gecreëerd, voor PGGM is het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt en gerespecteerd wordt.

Talent to the Top

Wij streven naar een goede verhouding van het aantal mannen en vrouwen in onze organisatie. Ook op managementniveau. Wij zijn verbonden aan ‘Talent to the Top’. Hierbij is vastgelegd dat we de carrière van vrouwelijke collega’s ondersteunen en hen laten doorgroeien naar managementfuncties. Wij streven naar 30 procent vrouwelijke (top)managers binnen onze organisatie.

De mix maakt het verschil

Ons diversiteitsbeleid heet ‘De mix maakt het verschil’. In de praktijk zorgt dit beleid ervoor dat er binnen onze organisatie wordt gewerkt met divers samengestelde teams, en dat ook in de aansturing wordt gedifferentieerd. Want onderzoek toont aan dat organisaties met een goede mix tussen mannen en vrouwen succesvoller zijn. Diversiteit kan niet zonder een inclusieve cultuur. Wat betekent dit?

Wil je meer weten over ons diversiteitsbeleid? Bekijk dan de onderstaande video:

 Naamloos

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over een vacature of over werken bij PGGM? Neem dan contact op met onze afdeling Recruitment of een van onze Corporate Recruiters.

Bekijk de snelste route op de pagina Routebeschrijving.