Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen

Heb je een vraag over een vacature, onze arbeidsvoorwaarden of het sollicitatieproces? Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Ik vind geen sluitingsdatum van de vacature, klopt dat?

Dat klopt: zolang een vacature op onze website staat, kun je erop solliciteren. Een vacature zonder sluitingsdatum blijft open staan totdat wij een kandidaat hebben aangenomen. Je kunt altijd contact met ons opnemen om na te gaan in welk stadium de vacature zich bevindt. Soms staan er vergelijkbare functies op onze website. In zo’n geval stemmen we af of je belangstelling hebt voor deze andere vacatures.

Waar kan ik terecht met algemene vragen over PGGM?

In de vacaturetekst tref je onderaan de naam en de contactgegevens van de recruiter aan die de vacature in behandeling heeft. Hij of zij kan je meer vertellen over de vacature, maar ook over de business unit waar deze vacature betrekking op heeft. De contactgegevens van de recruiters tref je ook aan op de contactpagina. Voor algemene vragen kun je ook contact opnemen met onze afdeling Recruitment via het telefoonnummer (030) 277 73 40 of recruitment@pggm.nl.

Wat houdt de Pre-employment screening (PES) in?

De wet eist van financiële instellingen dat zij toekomstige medewerkers en stagiaires screenen. Daarnaast is integriteit in bedrijfsvoering al langer een van onze vier kernwaarden. Voor al onze functies geldt dat er bij indiensttreding een Pre Employment Screening (PES) wordt uitgevoerd. Wanneer je je arbeidscontract ontvangt, ontvang je daarbij ook de formulieren voor de PES screening. Je wordt verzocht deze formulieren in te vullen, een Verklaring Omtrent Goed gedrag (VOG) aan te vragen, diploma en de contactgegevens van referenten bij je werkgevers in de afgelopen 5 jaar aan te leveren.

Krijg ik bij PGGM een goede pensioenvoorziening?

Ja, vanzelfsprekend. Wat wij onze klanten bieden, bieden wij onze werknemers ook. Wij hebben een op maat gesneden pensioenvoorziening. Bovendien sluiten onze andere aanvullende inkomensproducten daar haarfijn op aan. Meer informatie over de pensioenregeling en arbeidsvoorwaarden vind je op de pagina Arbeidsvoorwaarden.

Is het arbeidsvoorwaardenpakket bij PGGM marktconform?

Ja, uit onderzoek blijkt dat wij marktconform belonen. Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden binnen PGGM, ga dan naar de pagina Arbeidsvoorwaarden.

Kan ik een deel van mijn verlofdagen sparen voor een sabbatical?

Ja, je hebt de mogelijkheid om dagen te sparen om in de toekomst een periode van twee tot zes maanden vrij te nemen.

Kan ik studeren op kosten van PGGM?

Ja, wij hebben een uitstekende studiekostenregeling. Als je een studie kiest die een toegevoegde waarde heeft voor jouw functie dan betalen we in de meeste gevallen alle studiekosten.

Kan ik minder werken dan 36 uur per week?

Ja, dat kan. Je parttime factor en je arbeidsvoorwaarden worden dan afgeleid van de 100 procent norm van 36 uur per week.

Kan ik gebruik maken van flexibele werktijden?

Ja, dat kan. Wij werken met flexibele werktijden. Je kunt jouw werktijden met je manager bespreken. Ons pand is tussen zeven uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds open.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat of geeft bovenstaand antwoord onvoldoende antwoord op je vraag? Neem dan contact op met een van de recruiters. De contactgegevens van onze recruiters vind je hier.


Heb je een vraag?

Heb je een vraag over een vacature of over werken bij PGGM? Neem dan contact op met onze afdeling Recruitment of een van onze Corporate Recruiters.

Bekijk de snelste route op de pagina Routebeschrijving.