Data & Analytics

Met 4,2 miljoen pensioendeelnemers en een beheerd pensioenvermogen van 220 miljard euro, beschikt PGGM over een schat aan data. Het vergroten van de beheersing en toegankelijkheid van onze data staat hoog op de PGGM agenda. Met de volgende teams, elk met hun eigen aandachtsgebied, werken we aan de ambitie om meer waarde uit data te creëren en een data driven organisatie te worden.

De data consultants en data managers van het Corporate Data Management Office zorgen  samen met de business voor het ontwikkelen en implementeren van DM beleid. Ook zorgen zij dat de data-infrastructuur zo is ingericht dat data op een eenduidige, snelle en verantwoorde manier van bron naar gebruiker gaan. Zij werken daarvoor samen met (data-) architecten, Security en Business Intelligence.

De data scientists, data analisten en data engineers van het Data Lab, focussen op het experimenteren met data. Het Data Lab, dat onlangs zijn eerste verjaardag vierde,  is onderdeel van de afdeling Innovatie en richt zich op concrete user cases over de volle breedte van PGGM. Het team werkt met state of the art technology en ontwikkelt een Cloud technologie platform (Azure) om data op te analyseren. Het Datalab ontwikkelde onder meer de Toekomstverkenner. Deze tool won in 2018 de NRC Live Fintech Impact Award. Lees het interview met Mladen Sancanin en Rik de Kort over ‘1 jaar Datalab’ > Lees hier het interview

Team Data Science Pensioenen analyseert data over pensioendeelnemers en -werkgevers. De analysewerkzaamheden bestaan uit data ontsluiten, transformeren, visualiseren, en het bouwen van voorspelmodellen. Bijvoorbeeld om erachter te komen of pensioendeelnemers aan welke informatie pensioendeelnemers behoefte hebben. Data Science technieken worden ook ingezet om de operationele processen te moderniseren. Data Scientist Gerben Tempelman werkt bij dit team > Lees hier zijn testimonial

Meer aan het begin van de dataketen vind je team Business Intelligence. Deze afdeling is de belangrijkste dataleverancier binnen PGGM. Data dashboards, bronsystemen op orde brengen, data cleansing, het onderhouden en opbouwen van data warehouses. Deze werkzaamheden vallen allemaal onder de verantwoordelijkheid van team BI. Leon Rima, scrummaster werkt bij BI > Lees hier zijn testimonial

Interesse? We komen graag in contact met Data Specialisten. Neem contact op met Irma Bousardt of Wendy Ship voor meer informatie.

​Wil je automatisch een e-mail ontvangen wanneer er een nieuwe vacature is die bij je past? Meld je dan aan voor de vacature alert.

Aanmelden >

Maak kennis met jouw toekomstige collega’s

Ken jij al mensen bij PGGM? Misschien heb je al connecties bij PGGM via LinkedIn. Ontdek wie er bij ons werken en maak kennis met je eventuele toekomstige collega’s.

Ga naar LinkedIn >


Heb je een vraag?