Pensioen & Administratie

De medewerkers van het vakgebied pensioen & administratie zorgen dat het geld terechtkomt waar het moet zijn. Dit doen we voor ruim 2,9 miljoen Nederlanders, die we via onze institutionele klanten bedienen. Jaarlijks verwerken we 7 miljoen mutaties. Maandelijks keren we 350.000 pensioenen uit. En we verzorgen de facturatie van pensioenpremies aan ruim 22.000 werkgevers.

Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van grote volumes, en we denken en werken ook in grote hoeveelheiden. Met 300 medewerkers (200 administratief medewerkers en 100 IT’ers) zorgen we continu voor een accurate en betrouwbare pensioenuitvoering. We krijgen daarbij ondersteuning van state-of-the-art technologie.

Front- en backoffice

Binnen het vakgebied pensioen & administratie kennen we voor onze grote klanten een front- en een backoffice. De frontoffice verzorgt de klantcontacten, waarbij een open dialoog kenmerkend is. In de backoffice vinden administratieve taken rond het verwerken, maken en klaarzetten van mutaties en betalingen plaats. Voor deze scheiding is gekozen vanwege de grote volumes van transacties en mutaties bij onze grote klanten. Door de scheiding wordt de doorloop hiervan niet verstoord.

Voor kleinere klanten geldt er geen scheiding tussen front- en backofficewerkzaamheden: daar worden zowel het klantcontact als het verwerken, maken en klaarzetten van mutaties en betalingen door dezelfde medewerker gedaan.

Ambitie

PGGM heeft groeiambities en wil in de toekomst aan nog meer pensioenfondsen diensten verlenen. De administratieve afhandeling van pensioenen wordt betaald uit de pensioenpremies van de deelnemers van deze pensioenfondsen. Daarom is het onze ambitie en onze uitdaging om kwaliteit te leveren tegen de laagst mogelijke kosten. Want zo houden we de kosten voor onze klanten en uiteindelijk ook hun deelnemers laag. Dat kunnen we alleen door maximaal te standaardiseren en onze processen continu te verbeteren. Groot denken en tegelijk op de kleintjes letten. Dat is vakmanschap in pure vorm. Denk je dat jij daar een steentje aan bij kan dragen?

Vacature alert

​Wil je automatisch een e-mail ontvangen wanneer er een nieuwe vacature is die bij je past? Meld je dan aan voor de vacature alert.

Aanmelden >

Maak kennis met jouw toekomstige collega’s

Ken jij al mensen bij PGGM? Misschien heb je al connecties bij PGGM via LinkedIn. Ontdek wie er bij ons werken en maak kennis met je eventuele toekomstige collega’s.

Ga naar LinkedIn >


Heb je een vraag?