Cedric Scholl

Advisor Responsible Investment

“Onze klanten, hun deelnemers, de politiek en maatschappelijke organisaties verwachten steeds meer van PGGM dat wij pensioengeld op een duurzame manier beleggen. Daar zet ik mij als adviseur verantwoord beleggen voor in. Ik richt mij daarbij met name op sociale onderwerpen, zoals mensenrechten, arbeidsomstandigheden en voedselzekerheid.”

Contactgegevens

c.scholl@pggm.nl

Mijn publicaties

  1. Ondernemingen: breng mensenrechtenrisico's in kaart

   ​Veel grote ondernemingen hebben mensenrechtenrisico’s nog onvoldoende in beeld, aldus Cedric Scholl.

   Datum
  2. Samenwerken voor een leefbaar loon

   ​PGGM sluit zich aan bij het Platform Living Wage Financials, een samenwerkingsverband van beleggers om een leefbaar loon te bevorderen. Cedric Scholl legt uit.

   Datum
  3. IMVB convenant ondertekend, nu volgt implementatie

   Op 20 december 2018 is het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Convenant Pensioenfondsen gepubliceerd. Wat betekent dit voor PGGM en haar klanten?

   Datum
  4. De kracht van het Nederlandse pensioenstelsel

   ​Bij het ontwerpen van een nieuw pensioenstelsel is het goed om stil te staan bij een belangrijke kwaliteit van het huidige systeem de kracht van collectiviteit. Het collectief beleggen van ons pensioenkapitaal levert hoge rendementen tegen lage kosten. En daarmee een hoger pensioen.

   Datum
  5. Next step in meten impact

   ​PGGM gaat samenwerken met het advies en softwarebedrijf Sinzer. Zo krijgen we nog beter inzicht in de maatschappelijke impact van onze beleggingen, schrijven Piet Klop en Cedric Scholl.

   Datum