Eloy Lindeijer

Eloy Lindeijer

Chief Investment Management

Na mijn studie bedrijfskunde aan Nyenrode en internationale betrekkingen aan Johns Hopkins University ben ik gaan werken bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daar heb ik in ruim twintig jaar diverse functies vervuld, laatstelijk als divisiedirecteur Financiële Markten. Ik vertegenwoordigde DNB in diverse comité’s van de Europese Centrale Bank en de Bank voor Internationale Betalingen. In mijn huidige functie als Chief Investment Management ben ik verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van PGGM. Daarbij is de belangrijkste uitdaging om met de wereldwijde beleggingen een verantwoord langetermijnrendement te realiseren. Het is onze ambitie om te zorgen voor een waardevast pensioen en bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen. Onze grootste hobby’s zijn reizen en ontdekken.

Contactgegevens

(030) 277 16 25

Mijn publicaties

  1. Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2018 gepubliceerd

   ​Het Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2018 is uit en we zijn trots op de resultaten. In het jaarverslag laten we zien wat voor impact onze klanten realiseren met hun beleggingen en gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen en dillema’s in 2018. Eloy Lindeijer vertelt erover.

   Datum
  2. Pensioenfondsen lopen miljarden mis door vormgeving FTK

   Huidige opzet FTK is nadelig voor rendement Nederlandse pensioenfondsen. Laten we nadenken over een andere inrichting van het FTK en andere risicomodellen, schrijft Eloy Lindeijer.

   Datum
  3. Ook de teerzandsector verdient een goede aandeelhoudersdialoog

   ​Bijdragen aan het realiseren van het klimaatakkoord, betekent het ontwikkelen van betrokken aandeelhouderschap, schrijft Eloy Lindeijer.

   Datum
  4. Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2017 gepubliceerd

   Het Jaarverslag Verantwoord Beleggen 2017 is uit en we zijn trots op de resultaten. In het jaarverslag laten we zien wat de impact is van de beleggingen van onze klanten en gaan we in op de belangrijkste ontwikkelingen en dillema’s in 2017. Eloy Lindeijer vertelt er over.

   Datum
  5. Standaarden voor ‘klimaatrisico’ in financiële rapportage

   ​Een werkgroep voorgezeten door Michael Bloomberg heeft advies uitgebracht hoe beleggers en bedrijven ‘klimaatrisico’ kunnen verwerken in hun financiële rapportages, schrijft Eloy Lindeijer.

   Datum
  6. Impact-beleggen: van miljoenen naar miljarden

   ​2016 was een belangrijk jaar in de ontwikkeling van impact-beleggen we rapporteren erover in ons nieuwe PGGM-jaarverslag Verantwoord Beleggen.

   Datum
  1. NII staat of valt met mate van publiek-private samenwerking

   De ‘investeringsinstelling’ van pensioenfondsen en verzekeraars kan alleen slagen als de overheid en de private partijen heel goed samenwerken. Dat zeggen Else Bos en Eloy Lindeijer in een interview met NRC Handelsblad.

   Datum
  2. Geen morele druk nodig om te beleggen in Nederland

   ​De investering in een Nederlands offshore gasleidingnetwerk draagt bij aan de economische toekomst van ons land. PGGM ziet nog meer kansen voor beleggingen die zowel financieel als maatschappelijk rendement opleveren, stelt Eloy Lindeijer in een column in 10Talks.

   Datum
  3. De winst van de coöperatie

   ​"Het coöperatieve model heeft de crisis uitstekend doorstaan. Ik zie het als een pluspunt dat stakeholders over onze schouder meekijken. Transparantie en verantwoording afleggen, zorgt namelijk voor een hoger risicobewustzijn". Dat zegt PGGM's Chief Investment Management Eloy Lindeijer in een interview met Financial Investigator.

   Datum

Onze experts op uw congres of evenement?


Onze experts worden wereldwijd gevraagd als spreker op congressen en evenementen over pensioen, vermogensbeheer en andere vakgerelateerde onderwerpen. In de agenda hiernaast ziet u waar en wanneer, en wordt u doorverwezen naar meer informatie over het congres of evenement.
 
Organiseert u een congres of evenement en wilt u een van onze experts uitnodigen als spreker? Neem contact met ons op via woordvoering@pggm.nl