Han van der Hoorn

Senior Advisor Responsible Investment

​Het beleggen van pensioenvermogens is een grote verantwoordelijkheid, maar schept ook kansen. Bij PGGM zet ik me via de beleggingen in voor versterking van economische structuren en verduurzaming van de maatschappij. Dat is geen doel op zich, maar een middel om ook op de lange termijn goede financiële rendementen te kunnen blijven behalen. Een van mijn aandachtsgebieden is circulaire economie, waarin grondstoffen, kennis en ervaring worden hergebruikt in plaats van weggegood.

Contactgegevens

h.van.der.hoorn@pggm.nl

  1. Vuile handen voor een schonere wereld

   Bij de oproep beleggingen in steenkool te verkopen, klinkt nooit het advies aan wie? Betrokken aandeelhouderschap is een constructievere aanpak, betoogt Han van der Hoorn.

   Datum
  2. TCFD: kwaliteit klimaatrapportages neemt toe

   ​In het tweede TCFD-statusrapport concludeert de werkgroep dat er duidelijk vooruitgang is in het beschrijven van klimaatrisico’s in financiële rapportages. Han van der Hoorn en Marek Troszczynski van Genderen leggen uit.

   Datum
  1. Actieplan Europa voor kapitaalmarktunie: meer details graag!

   ​Han van der Hoorn, beleidsadviseur Vermogensbeheer bij PGGM, werd door Pensioen Pro geïnterviewd over het actieplan van de Europese Commissie voor de kapitaalmarktunie. “Ik had eerlijk gezegd gehoopt op wat meer details”, zo geeft hij in het interview aan. Al stelt hij, samen met collega’s van andere pensioenuitvoeringsorganisaties, wel dat het aanpassen van regels vanuit Brussel een tijdrovend proces is. Lees het commentaar van Han van der Hoorn in het artikel in Pensioen Pro van 22 oktober 2015.

   Datum

Mijn publicaties