Jeroen de Munnik

Jeroen de Munnik

Chief Institutional Business

"Na mijn studie econometrie in Rotterdam ben ik in 1993 begonnen bij AEGON Nederland. Ik heb daar diverse functies bekleed bij asset management en AEGON Bank. In 2008 werd ik lid van Directie Nederland, waarbij ik verantwoordelijk was voor de Business Line Pensioen AEGON en TKP. Daarnaast ben ik lid geweest van de werkgroep Pensioenen binnen de STAR (Stichting van de Arbeid). Na een mooie tijd van bijna twintig jaar heb ik in 2012 een sabbatical ingelast om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij PGGM: als lid van het Executive Committee. Ik ben graag actief in de buitenlucht en kom op de fiets naar kantoor. Daarnaast sta ik met heel veel plezier in de keuken om te koken."

Contactgegevens

(030) 277 97 08

Mijn publicaties

  1. PGGM kijkt uit naar behandeling wetsvoorstel APF

   ​In deze periode debatteert de Tweede Kamer over het wetsvoorstel algemeen pensioenfonds (APF). Samen met veel pensioenfondsbestuurders kijk ik uit naar deze behandeling, want het wetsvoorstel zal een nieuwe vorm van pensioenuitvoering mogelijk maken.

   Datum
  2. Hoe moet het Algemeen Pensioenfonds eruit zien?

   ​Binnenkort behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel Algemeen Pensioenfonds. Met dit wetsvoorstel wordt een nieuw type pensioenfonds geïntroduceerd. Wat vindt PGGM van het wetsvoorstel?

   Datum
  3. Introductie Algemeen Pensioenfonds (APF) dichterbij

   ​Een nieuw alternatief voor pensioenuitvoering is eind 2014 een stap dichterbij gekomen de komst van het Algemeen Pensioenfonds (APF). Een uitleg van de jongste ontwikkelingen.

   Datum
  4. Het APF: als je het doet, regel het dan goed

   ​Nederland krijgt er een nieuw type pensioenfonds bij het Algemeen Pensioenfonds. Het zou een uitkomst kunnen zijn voor kleinere fondsen op zoek naar schaalvoordelen en minder bestuurlijke lasten. Hoe zo’n APF vorm zou moeten krijgen, daarover discussieerden pensioenbestuurders onlangs bij PGGM. ‘Het pensioen is nu van, voor en door onszelf. Als we het naar buiten brengen, moeten we dat wel goed regelen.’

   Datum
  5. Welke opties maken ons pensioenstelsel toekomstvast?

   Wat moeten we doen om ons pensioenstelsel toekomstvast te maken? Pensioenfondsbestuurders gingen hier onlangs op uitnodiging van PGGM over in dialoog. Ingrijpen is noodzaak, vinden ze, maar laten we het goede behouden. ‘Je kunt jongeren toch best uitleggen dat ze in een prachtig land wonen, dat collectief is opgebouwd.’

   Datum
  6. Pensioenfondsen en de circulaire economie

   ​Duurzaamheid en houdbaarheid de lange termijn zit de pensioensector in het DNA. Maar wat kun je als pensioenfonds actief bijdragen aan een houdbare wereld? Hoe ver gaan je verantwoordelijkheden? En wat kan het opleveren?

   Datum
  1. Jeroen de Munnik over zijn overstap naar PGGM

   ​Jeroen de Munnik is inmiddels een paar maanden chief institutional business en lid van het executive committee van PGGM. Financial Investigator sprak hem over zijn nieuwe betrekking.

   Datum