Marek Troszczynski van Genderen

Senior Investment Manager

Mijn publicaties

  1. Hamburgers eten zonder schuldgevoel

   Vlees eten in verantwoorde hoeveelheden is niet ongezond, maar belast het milieu. ,,Daarom investeren we in Kerry, dat gespecialiseerd is in plantaardige voedingsingrediënten,” aldus Marek Troszczynski van Genderen.

   Datum
  2. Boerende koeien en klimaatverandering

   ​DSM heeft een voedingssupplement ontwikkeld dat de methaanuitstoot van koeien verlaagt. Zulke oplossingen passen in de impactbeleggingen van PGGM, aldus Marek Troszczynski van Genderen.

   Datum
  3. TCFD: kwaliteit klimaatrapportages neemt toe

   ​In het tweede TCFD-statusrapport concludeert de werkgroep dat er duidelijk vooruitgang is in het beschrijven van klimaatrisico’s in financiële rapportages. Han van der Hoorn en Marek Troszczynski van Genderen leggen uit.

   Datum
  4. Kostbaarder dan goud

   ​De dingen zijn niet altijd wat ze lijken PGGM, pensioenen en de verrassende wereld van tomatenzaad.

   Datum
  5. Sprouts: supermarktketen die ‘opwaartse spiraal’ op gang brengt

   ​PGGM belegt in de supermarktketen Sprouts Farmers Market. Zo dragen we bij aan de voedselzekerheid (beschikbaarheid van kwalitatief goed voedsel, minder verspilling) en genereren we tegelijkertijd financieel rendement.

   Datum
  6. Uitdaging voedselsector het hoofd bieden met pensioenkapitaal

   ​Onze investering in Corbion, bekend om zijn innovatieve oplossingen op het gebied van voeding, is een standaard impactbelegging we halen er financieel voordeel uit en zorgen tegelijkertijd voor verbeteringen op het vlak van voedselzekerheid, aldus Marek Troszczynski van Genderen.

   Datum