Martin Eijgenhuijsen

Senior Investment Manager

​ “Ik houd mij bij PGGM binnen het Long Term Equity Strategy (LTES) team primair bezig met aandelenanalyse in de sector gezondheidszorg met de focus op de farmacie en biotechnologie met als doel te komen tot een set superieure, duurzame ondernemingen gericht op het behalen van een goed rendement. Een buitengewoon boeiend aspect van mijn rol is de mogelijkheid om samen met ondernemingen impact te duiden. Impact in de vorm van innovaties die gezondheidswinst opleveren zullen naar verwachting echte ondernemingswaarde creëren.”

Contactgegevens

M.Eijgenhuijsen@pggm.nl

Mijn publicaties

  1. Meetbare impact van een astmamedicijn

   ​Samen met AstraZeneca, onderdeel van onze impactportefeuille, hebben we een project gestart om de impact te meten van een onlangs ontwikkeld astmamedicijn.

   Datum
  2. Wat is de sociale impact van een medicijn?

   ​Wat is de winst die een patiënt boekt bij gebruik van een nieuw medicijn? Leeft ‘ie langer en gezonder dan met een ouder middel? Met minder bijwerkingen en ziekenhuis opnamen? Draagt het nieuwe medicijn bij aan de betaalbaarheid van ons stelsel van gezondheidszorg?

   Datum
  3. Impactbeleggen in farma: wat meten we?

   ​Eén van de meest opwindende nieuwe ontwikkelingen in het beleggen van pensioen is het beleggen met impact, of zoals PFZW het graag noemt beleggen in oplossingen. In het ideale geval is door het pensioenfonds precies uit te leggen hoe de pensioeneuro van de deelnemer hem financieel rendement oplevert én bijdraagt aan een oplossing voor een maatschappelijk probleem.

   Datum