Mascha Canio

Mascha Canio

Head of Credit & Insurance Linked Investments

"PGGM staat voor mij voor een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s. Samen met mijn team beheren we twee unieke mandaten: Insurance Linked Investments waar in het risico van grote natuurrampen belegd wordt en Credit Risk Sharing Transactions waar belegd wordt in kredietrisico’s die banken op haar balans hebben. Deze beleggingen zijn bijzonder en interessant en over de hele wereld gespreid. Ik krijg ook veel energie uit projecten die over geheel andere onderwerpen gaan. Dat biedt mij verbreding, de mogelijkheid om ervaringen te delen en samen te werken met collega’s uit andere onderdelen van PGGM en ook met andere organisaties."

Contactgegevens

m.canio@pggm.nl (030) 277 20 70

Mijn publicaties

  1. Beleggen in credit risk sharing transactions

   ​Via het Credit Risk Sharing mandaat belegt PGGM namens PFZW indirect in bankleningen. Het is cruciaal dat bij de beleggingsbeslissing heel goed wordt gekeken naar de transactievoorwaarden, het kredietrisico en de kwaliteit van de bank, stelt Mascha Canio.

   Datum
  2. Securitisatie en The Big Short: een verpakte boodschap

   ​Beleggen in securitisaties is een kwestie van gezond verstand gebruiken en vasthouden aan hoge kwaliteitseisen, zegt Mascha Canio.

   Datum
  3. Securitisaties: kijk ook naar de voordelen!

   ​PGGM pleit samen met pensioenuitvoerder APG en de Spaanse Bank Santander in een publicatie voor het behouden en steunen van gezonde securitisaties. Volgens deze grote Europese investeerders en bank bieden securitisaties veel voordelen. Hier delen we de voornaamste conclusies uit deze publicatie.

   Datum
  4. PGGM wint Securitisation Award 2016

   ​PGGM heeft donderdag 22 april de Securitisation Award 2016 in de wacht gesleept, een prijs uitgeloofd door opleidingsinstituut IIR. De award werd uitgereikt ‘voor een prestatie of transactie, initiatief of organisatie die de (Nederlandse) securitisatiemarkt in 2016 in hoge mate verrijkt of positief beïnvloed heeft’. Mede-genomineerden voor deze prijs waren NN en Banco Santander.

   Datum
  5. PGGM streeft naar simpele synthetische securitisaties

   ​Eind september publiceerde de Europese Commissie het Actieplan over de Kapitaalmarktunie. Onderdeel van dit actieplan is een wetsvoorstel (Verordening) om securitisaties te reguleren. PGGM roept de Europese Commissie op in deze Verordening ook synthetische securitisaties te regelen. Dit is nu niet het geval.

   Datum