Maurice Wilbrink

Woordvoerder Corporate Communication

"​PGGM staat voor pensioen en duurzaamheid. Dat wordt heel duidelijk in de wijze waarop we het kapitaal beleggen. We steken veel energie in beleggen met meetbare impact – financieel rendement in combinatie met oplossingen voor de grote wereldproblemen zoals klimaat of beschikbaarheid van voldoende voedsel of zorg. We zijn een betrokken aandeelhouder en prikkelen ondernemingen tot duurzamer gedrag. Daarvoor is geduld en uithoudingsvermogen nodig, maar het betaalt zich uit. Het zorgvuldig beheren van de belangen van miljoenen Nederlandse pensioenfondsdeelnemers is onze, en dus ook mijn, opdracht."

Contactgegevens

woordvoering@pggm.nl (030) 277 15 00

  1. PGGM investeert 150 miljoen euro in mega-distributiecentra Japan

   ​PGGM heeft 150 miljoen euro geïnvesteerd in twee nieuwe mega-distributiecentra in Tokyo en Osaka. De belegging is een aanvulling op eerdere aankopen van distri-centra in Japan ter grootte van 200 miljoen euro. De projecten worden gebouwd volgens de nieuwste duurzaamheidsinzichten en zullen bij oplevering behoren tot de grootste en meest energie-efficiënte centra ter wereld.

   Datum
  2. PGGM belegt 330 miljoen euro in Franse groene staatsobligatie

   ​Pensioenkapitaal financiert ambitieus klimaatprogramma.

   Datum
  3. American Tower Corporation en PGGM maken acquisitie FPS Towers in Frankrijk bekend

   ​Zeist/Boston, Massachusetts – American Tower Corporation en PGGM maken vandaag bekend dat ze een definitief akkoord hebben bereikt voor de acquisitie van FPS Towers, dat eigenaar en operator is van ongeveer 2.400 telecomtorens in Frankrijk. De acquisitie vindt plaats via de eerder aangekondigde joint venture, ATC Europe. American Tower en PGGM verwachten aan de equity financiering van de transactie bij te dragen in lijn met het belang dat ze hebben in de joint venture. American Tower verwacht de benodigde schuldfinanciering te verstrekken.

   Datum
  4. Financiële instellingen omarmen Sustainable Development Goals

   ​Vorig jaar stelden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s) vast voor 2030. Het gaat om 17 zeer ambitieuze doelstellingen op het gebied van o.a. klimaat, armoede, gezondheidszorg, onderwijs. Om de SDG’s voor 2030 te kunnen financieren, is er jaarlijks 5.000-7.000 miljard dollar aan investeringen nodig. Zonder kapitaal van institutionele en private beleggers is dit niet mogelijk.

   Datum
  5. American Tower en PGGM kondigen Europese joint venture aan

   ​Boston (Massachusetts) en Zeist (Nederland). American Tower Corporation (NYSE AMT) en pensioenbelegger PGGM hebben een overeenkomst bereikt over de oprichting van een joint venture (ATC Europe), die zich gaat richten op investeringen in telecommasten in geselecteerde Europese landen. Bij het sluiten van de overeenkomst brengt American Tower haar Duitse activiteiten onder in ATC Europe en verwerft PGGM een aandeel van 49 procent in de joint venture. American Tower behoudt de operationele controle en de dagelijkse leiding over ATC Europe.

   Datum
  6. BAM en PGGM versterken pps-joint venture

   Koninklijke BAM Groep nv en pensioenbelegger PGGM versterken de samenwerking in hun joint venture gericht op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen.

   Datum

Mijn publicaties