Nine de Graaf

Adviseur Public Affairs

​Er gebeurt veel op het gebied van pensioen en financiële markten in de politieke omgeving van Brussel en Den Haag. Vanuit Public Affairs houden we de relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving goed in de gaten en spelen we in op actuele onderwerpen voor PGGM en haar klanten. Het is belangrijk om te weten wat er speelt en wat dit betekent voor PGGM en haar klanten. Ik draag hier graag aan bij.

Contactgegevens

n.de.graaf@pggm.nl 030 277 1414

Mijn publicaties

  1. Post-Brexit pensioenpartners in EU: Duitsland

   ​In het laatste blog over nieuwe pensioenallianties na Brexit kijken we hoe we kunnen samenwerken op pensioencommunicatie met Duitsland.

   Datum
  2. Post-Brexit pensioenpartners in EU: Denemarken

   ​In dit derde blog uit een reeks van vier kijken we hoe we in Europa kunnen samenwerken met Denemarken voor een goed pensioen.

   Datum
  3. Post-Brexit pensioenpartners in EU: Frankrijk

   ​In ons tweede blog over nieuwe pensioenallianties na Brexit richten we onze blik op Frankrijk.

   Datum
  4. Bouwen aan nieuwe Europese pensioenallianties

   ​Nederland heeft met het vertrek van de Britten uit de EU nieuwe bondgenoten nodig in Europese dossiers die belangrijk zijn voor ons pensioen.

   Datum
  5. Prinsjesdag 2016

   ​Het kabinet presenteerde dinsdag 20 september tijdens Prinsjesdag zijn laatste begroting. Met het doorvoeren van ruim 50 miljard euro aan hervormingen, straalt het kabinet uit dat het orde op zaken heeft gesteld. Door de verhoging van de AOW-leeftijd en de hervormingen in de zorg zijn deze instituties volgens het kabinet toekomstbestendig gemaakt. Maar nieuwe ontwikkelingen zullen ook de komende jaren om bijsturing vragen. Welke plannen zijn er voor 2017 gemaakt?

   Datum
  6. IORP II: Europese Raad komt met realistische pensioenrichtlijn

   De Europese lidstaten zijn tot een akkoord gekomen over de pensioenfondsenrichtlijn, ook wel de IORP-Richtlijn genoemd. Het akkoord, waaraan heel wat is voorafgegaan, biedt uitzicht op een realistisch en werkbaar resultaat.

   Datum