Pleuni de Kind

Advisor Responsible Investment

​De Verenigde Naties hebben in 2015 de Sustainable Development Goals (SDGs) in het leven geroepen. Dat is niet voor niets: de wereld heeft deze doelen nodig om ook in de toekomst leefbaar te zijn, voor iedereen. Via de pensioenbeleggingen heeft PGGM invloed op de wereld. Ik vind dat beleggers de verantwoordelijkheid moeten nemen om via hun beleggingen bij te dragen aan een leefbare omgeving. Als adviseur responsible investment werk ik hier graag aan mee. Samen met collega’s binnen en buiten PGGM breng ik onze bijdrage aan de SDGs in kaart en praat ik met ondernemingen die een negatieve voetafdruk hebben, met de vraag om te verduurzamen. Dit werk geeft mij in ieder geval duurzame energie!

Contactgegevens

p.de.kind@pggm.nl

  1. 15 procent PGGM-beleggingen in lijn met SDG’s

   PGGM heeft vastgesteld welke beleggingen bijdragen aan de SDG’s, de duurzaamheidsdoelen van de VN. Nu moeten we focussen op de impact van de beleggingen, schrijven Pleuni de Kind en Rui Chang.

   Datum
  2. Impact: voor geduldige beleggers

   ​Een nieuw stadium in verantwoord beleggen is impact-beleggen, schrijven Piet Klop en Pleuni de Kind in Pensioen, Bestuur & Management.

   Datum
  1. Beleggen in oplossingen: de uitdaging

   ​Na de financiële crisis moeten institutionele beleggers hun maatschappelijke nut bewijzen. Dit kunnen zij doen via beleggingen in de reële economie voor duurzame economische groei. Beleggen-in-oplossingen biedt de langetermijnbelegger kansen.

   Datum

Mijn publicaties