Rik Plomp

Senior Investment Manager

Als Senior Investment Manager ben ik onder andere verantwoordelijk voor een wereldwijde portefeuille van met name land- en bosbouwbeleggingen. Ik vind het belangrijk om goede resultaten te halen. Maar beleggen doe je niet zomaar. Duurzaamheid is een belangrijke factor in onze beleggingen en wordt steeds belangrijker. Ik hecht aan de vier duurzaamheidsthema’s van onze grootste klant PFZW: klimaatverandering, gezondheidszorg, voedselzekerheid en waterschaarste. Ook buiten mijn werk zet ik me in voor een duurzame toekomst, als lid van de Raad van Toezicht van Sympany, een van de grootste textielinzamelaars van Nederland en als lid van de Raad van Commissarissen van ASN Beleggingsfondsen, duurzame beleggingsfondsen voor particulieren.

Contactgegevens

r.plomp@pggm.nl

  1. Lineaire economie is onverantwoord riskant

   Waarom we niet om circulair heen kunnen. In toenemende mate komen overheden en bedrijven er achter dat de grondstoffen die we nodig hebben voor onze producten niet oneindig zijn. De toegang tot grondstoffen staat onder druk, onder meer door de aanstaande, exponentiele stijging van consumptie door de fors stijgende middenklasse wereldwijd. De huidige economische realiteit is lineair van aard, wat risico's met zich mee brengt.

   Datum
  2. PGGM werkt mee aan circulaire economie

   ​De financiële sector kan een belangrijke bijdrage leveren aan het begrijpen en ontwikkelen van een circulaire economie. PGGM is daarom voorzitter van het Co.Project Finance van de Ellen MacArthur Foundation. Rik Plomp is programmaleider van dit project en hij zet uiteen wat dit betekent.

   Datum

Mijn publicaties