Consortium BAM en PGGM voorkeursaanbieder voor ontwikkeling en renovatie zeven Ierse gerechtsgebouwen

​Bunnik, Het Ierse National Development Finance Agency (NDFA) heeft bekend gemaakt dat de joint venture BAM PPP-PGGM voorkeursaanbieder (‘preferred tenderer’) is voor de ontwikkeling van vier nieuwe en drie bestaande gerechtsgebouwen.

Persbericht

​Het publiek-private-samenwerkingsproject heeft een waarde van circa €135 miljoen en beoogt de realisatie van hoogwaardige gerechtsgebouwen in zeven regio’s verspreid over Ierland. Het project maakt deel uit van het stimuleringsprogramma van de Ierse overheid, dat in 2012 is aangekondigd.

De nieuwe gerechtsgebouwen worden ontwikkeld in Drogheda, Letterkenny, Limerick en Wexford. De bestaande gerechtsgebouwen in  Cork, Mullingar en Waterford worden gerenoveerd en uitgebreid.

Naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden door BAM Ireland van start gaan in november 2015 en is het project in november 2017 gereed.


Over BAM PPP

van Koninklijke BAM Groep, een wereldwijde dienstverlener in de bouwsector met een omzet van circa € 7,3 miljard. Het aandeel BAM staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP beschikt over een uitstekende uitgangspositie voor de West-Europese markten.
 

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2015 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 183,3 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 700.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

PGGM

Geef uw reactie