Pers

Lees onze persberichten en andere publicaties of neem contact op

​Wij verzorgen bestuursadvisering, pensioenbeheer en vermogensbeheer voor diverse pensioenfondsen, de daarbij aangesloten werkgevers en hun werknemers. Op 31 december 2019 beheerden we 252 miljard euro aan pensioenvermogen voor 4,4 miljoen deelnemers.

Daarnaast ontwikkelen wij aanvullende diensten voor de ruim 750.000 mensen afkomstig uit de sector zorg en welzijn die zich aan onze ledenorganisatie PGGM&CO hebben verbonden. Wij doen dat op de domeinen pensioen, zorg, wonen en werk. Door deze domeinen aan elkaar te verbinden, helpen wij mensen bij het realiseren van een waardevolle toekomst.​​​​

Op deze pagina vindt u onder andere een overzicht van de persberichten die wij hebben gepubliceerd.

Heeft u een vraag over PGGM en/of onze dienstverlening? Of heeft u een interviewverzoek? Neem dan contact op met Maurice Wilbrink, of bel naar +31 (0)30 2779735.


Maurice Wilbrink

Woordvoerder Corporate Communication

woordvoering@pggm.nl (030) 277 15 00

"​PGGM staat voor pensioen en duurzaamheid. Dat wordt heel duidelijk in de wijze waarop we het kapitaal beleggen. We steken veel energie in beleggen met meetbare impact – financieel rendement in combinatie met oplossingen voor de grote wereldproblemen zoals klimaat of beschikbaarheid van voldoende voedsel of zorg. We zijn een betrokken aandeelhouder en prikkelen ondernemingen tot duurzamer gedrag. Daarvoor is geduld en uithoudingsvermogen nodig, maar het betaalt zich uit. Het zorgvuldig beheren van de belangen van miljoenen Nederlandse pensioenfondsdeelnemers is onze, en dus ook mijn, opdracht."

Wat is er allemaal gepubliceerd?

Kijk voor een overzicht van alle blogs, in de media-artikelen, position papers en video’s in het archief op de pagina Wat vinden we.

 

Groepen
 1. Decarbonisation Pathways for Real Estate Available for Public Consultation

  ​Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) announces the public release of decarbonisation pathways for the global real estate sector and the finalization of the tool to identify and manage transition risks for individual assets.

 2. Alecta and PGGM agree co-investment in Credit Risk Sharing

  ​Today Alecta the SEK 900 billion Swedish pension fund and PGGM the EUR 252 billion asset manager for Dutch pension funds announce they have signed a unique co-investment agreement to invest in credit risk sharing transactions.

 3. Breng de ziel terug in de pensioenfondsen!

  ​Bundel van pensioen-auteurs stelt een goed pensioen organiseert solidariteit in een fundamenteel onzekere wereld

 4. PGGM belegt 20 miljoen euro in Noordse Corona-obligatie

  ​Pensioenbelegger PGGM heeft namens Pensioenfonds Zorg en Welzijn 20 miljoen euro belegd in een obligatie van de Nordic Investment Bank (Scandinavische investeringsbank, NIB). De NIB is de ontwikkelingsbank met AAA-kredietstatus van Scandinavische en Baltische staten.

 5. PGGM ondersteunt Whapp in deze coronacrisis

  ​In deze tijd van coronacrisis en de noodzaak hulp te bieden aan de medemens, ondersteunt PGGM de app Whapp. Met Whapp heb je een app die hulpaanbieders en hulpvragers aan elkaar koppelt.

 6. Eloy Lindeijer verlaat PGGM na negen jaar als Chief Investment Management

  ​Chief Investment Management Eloy Lindeijer zal per 1 oktober 2020 zijn functie bij PGGM Vermogensbeheer neerleggen. Hij heeft dan negen jaar leiding gegeven aan het vermogensbeheer bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

 7. PGGM-maatregelen voor ongestoorde dienstverlening

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM heeft vergaande maatregelen getroffen om haar dienstverlening gedurende de corona-pandemie onverminderd voort te kunnen zetten. Daarbij staan het waarborgen van de volksgezondheid en het continueren van alle bedrijfskritische processen ten behoeve van klanten en hun deelnemers centraal.

 8. EU Expert Groep voor Duurzame Financiering publiceert de taxonomie

  Vandaag publiceert de Europese Expert Groep voor Duurzame Financiering haar rapporten voor een Europese taxonomie en een Europese standaard voor groene obligaties. De werkgroep, bestaande uit 35 experts uit de hele EU, publiceerde eerder adviezen voor niet-financiële rapportage en klimaatgerelateerde benchmarks.

  • Brenda Kramer
  • 09 maart 2020
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 9. Minder deeltijdwerk in de zorg kan helpen krapte op de arbeidsmarkt te verlichten

  Donderdag 13 februari overhandigde stichting Het Potentieel Pakken tijdens een symposium bij PGGM een rapport over deeltijdwerk in de zorg aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W).

 10. Willem Jan Brinkman benoemd tot CFRO van PGGM

  ​De Raad van Commissarissen van PGGM heeft besloten Willem Jan Brinkman te benoemen tot Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Zeist. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Brinkman zal zijn nieuwe werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2019 aanvangen.

 11. Eerste plaats voor Globalvia in GRESB Infrastructuur benchmark

  ​Globalvia – een investering van het PGGM Infrastructure Fund - heeft de eerste plaats gehaald in de GRESB Infrastructuur benchmark. Een uitzonderlijk mooi resultaat! De GRESB Infrastructuur benchmark is een assessment tool voor het inzichtelijk maken en vergelijken van het duurzaamheidsbeleid en de activiteiten door infrastructuurbeleggingen en -fondsen.

  • Erik van de Brake
  • 30 september 2019
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 12. APG en PGGM ontwikkelen AI-platformom te beleggen in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

  ​SDI Asset Owner Platform combineert SDI-taxonomie met artificiële intelligentie (AI) om duizenden potentiële investeringen in duurzame ontwikkeling te beoordelen

 13. PGGM Infrastructure Fund vergroot belang in windpark Walney

  ​Het PGGM Infrastructure Fund heeft zijn belang uitgebreid in windpark Walney, gelegen in de Ierse Zee. Het fonds is nu voor 24,8 procent eigenaar in Walney Offshore Windfarms Ltd, een windpark met 367 MW opgesteld vermogen dat meer dan 300 duizend huishoudens in Engeland van elektriciteit voorziet. PGGM heeft een belang van 9,9 procent overgenomen in het park van het Ampère Equity Fund dat wordt gemanaged door DIF.

 14. PGGM hercontracteert Bpf Schilders

  ​PGGM en Bedrijfstakpensioenfonds Schilders hebben hun contract hernieuwd.

 15. Jaarverslag PGGM NV gepubliceerd

  ​Jaarverslag PGGM NV gepubliceerd

 16. RiverLinx consortium (met BAM) voorkeursaanbieder voor Silvertown-tunnel in Londen

  ​Bunnik – Het RiverLinx consortium – gevormd door Aberdeen Standard Investments, BAM PPP PGGM, Cintra, Macquarie Capital and SK E&C – is door Transport for London (TfL) geselecteerd als de voorkeursaanbieder (‘preferred bidder’) voor het realiseren van de Silvertown-tunnel onder de Theems in Londen. De contractwaarde bedraagt ruim € 1,1 miljard.

 17. PGGM belegt 83,5 miljoen euro in Nederlandse groene staatsobligatie

  Duurzaamheidsprogramma’s rechtstreeks gefinancierd met pensioenkapitaal

 18. PGGM Infrastructure Fund neemt belang in Macquarie AirFinance

  ​PGGM Infrastructure Fund heeft een 25-procent belang genomen in Macquarie AirFinance (MAF). Met deze deelname stapt het Fonds voor het eerst in de sector van vliegtuig leasing.

 19. PFZW investeert in revolutionaire groene energietechnologie

  ​Kapitaalinjectie in SCW Systems eerste belegging vanuit nieuwe EUR 500 miljoen private equity duurzaamheidsstrategie onder PGGM-beheer

 20. Paul Boomkamp naar Erasmus MC per 1 november 2019

  ​Paul Boomkamp verlaat dit najaar PGGM en treedt per 1 november 2019 toe tot de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Paul is momenteel Chief Financial & Risk Officer en tevens plaatsvervangend voorzitter van het Executive Committee en de Raad van Bestuur van PGGM N.V. Paul wordt binnen het Erasmus MC de nieuwe financieel bestuurder en volgt in die hoedanigheid David Voetelink RA op.

 21. Kees Beuving benoemd tot waarnemend voorzitter raad van bestuur PGGM NV

  ​Kees Beuving (67) is door de raad van commissarissen (RvC) van PGGM benoemd tot waarnemend voorzitter van de raad van bestuur van PGGM NV. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

 22. PGGM & Shell onderzoeken mogelijke gezamenlijke aankoop van Eneco

  ​PGGM en Shell onderzoeken als consortium-partners de mogelijkheid om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco. De start van het privatiseringsproces is in december 2018 aangekondigd door Eneco en haar aandeelhouderscommissie.

 23. Henk Broeders commissaris PGGM NV

  ​Henk Broeders is per 1 november 2018 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van PGGM NV. Hij neemt in de RvC zitting in de Audit-, Risk en Compliancecommissie.

 24. PGGM belegt 10 miljoen euro in groene obligatie Schiphol

  ​Pensioenfonds Zorg en Welzijn financiert CO2-neutrale luchthaven

 25. PGGM tekent green deal Duurzaamheid in de zorg

  ​Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, tekende Minister Bruno Bruins (medische zorg) de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’. PGGM heeft meegetekend en daarmee zich gecommitteerd om de sector bij te staan in haar belangrijke duurzaamheidsambities, die planeet, mensen en economie helpen.

 26. Gerko Baarslag IT-directeur (CIO) PGGM

  ​Gerko Baarslag start per 1 november 2018 als IT-directeur (CIO) bij PGGM.

 27. PGGM tekent overeenkomst voor belang in Amerikaans energiebedrijf Puget Sound Energy

  ​Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst getekend om een 10 procent belang te verwerven in energiebedrijf Puget Sound Energy (PSE), gevestigd in de Amerikaanse staat Washington. PSE speelt een belangrijke rol in de energievoorziening in het noordwesten van de VS als nutsbedrijf met opwek, distributie en levering van elektriciteit en distributie en levering van aardgas.

 28. PGGM vergroot belegging in wind- en zonne-energie met EDF Renewables

  Het PGGM Infrastructure Fund wordt voor de helft eigenaar van twee in aanbouw zijnde duurzame energiecentrales in de Verenigde Staten. Het betreft een zonne-energiecentrale in California en een windpark in Iowa met een totale opwekcapaciteit van 332 MW. De centrales zijn onderdeel van een portefeuille van EDF Renewables waarin PGGM Infrastructure Fund recent een vijftig procentsbelang heeft genomen.

 29. PGGM neemt belang in Amerikaans drinkwaterbedrijf SUEZ Water Resources

  Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 20 procent van de aandelen in SUEZ Water Resources. Het gaat om een belang in vijftien gereguleerde waterleidingbedrijven, voornamelijk geconcentreerd in het noordoosten van de Verenigde Staten.

 30. PGGM statement on tar sand investments

  ​PGGM has sympathy for the Greenpeace campaign against the construction of pipelines which will be used for transportation of tar sand oil. As a pension fund manager we share the ambition to make the world more sustainable and move towards a carbon free economy.

 31. PGGM koopt wind- en zonne-energie portefeuille EDF Renewables

  Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van vijftig procent van de aandelen in een Amerikaanse portefeuille duurzame energieprojecten van EDF Renewables. Deze portefeuille bestaat uit twee windparken en een zonne-energiepark. De totale capaciteit van de projecten bedraagt 588 MW.

 32. UBS AM en PGGM werken samen aan methode voor het meten van impact voor voedselveiligheid

  ​Onderzoekers Wageningen University & Research en Harvard University werken samen aan methodologie voor beursgenoteerde ondernemingen

 33. Jet Bussemaker benoemd tot voorzitter coöperatiebestuur PGGM

  ​Het bestuur van PGGM Coöperatie U.A. heeft Jet Bussemaker (57) benoemd tot zijn voorzitter. Mevrouw Bussemaker zal per 21 juli 2018 het voorzitterschap overnemen van Frank de Grave. Hij verlaat het coöperatiebestuur na de maximale zittingstermijn van acht jaar.

 34. CO2 footprint stijgt tegen de trend in

  ​Jaarlijks meet PGGM hoeveel CO2 de organisatie uitstoot. Dat geeft ons inzicht in de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu, uitgedrukt in CO2. Ons uitgangspunt is om onze CO2-uitstoot te verlagen.

  • .
  • 19 juni 2018
  • Blog
  • 0 reactie(s)
 35. Marek van Genderen beste beleggingsprofessional bij Extel Awards

  Marek Troszczynski van Genderen, Senior Investment Manager bij PGGM, is door professionele beleggers uitgeroepen tot beste individuele beleggingsprofessional in Nederland. Hij werd voor de tweede keer op rij nummer 1 bij de Extel Awards, ook wel de Oscaruitreiking voor de financiële wereld genoemd.

 36. Jan Tamerus wint Gouden Pensioen Pro Award

  ​Op 6 juni vond het Pensioen Pro Jaarcongres & Awards plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Jan Tamerus, Master Actuariaat & ALM PGGM, is winnaar geworden in de categorie ‘uitzonderlijke bijdrage aan de sector’.

 37. Levvel rondt financieringsovereenkomst voor Afsluitdijk (‘financial close’) succesvol af

  ​Gorinchem, Het consortium Levvel heeft de financieringsovereenkomst voor het project Afsluitdijk gistermiddag (29 mei 2018) overeenkomstig planning succesvol afgerond (‘financial close’). De opdracht voor dit project, waarbij Levvel verantwoordelijk is voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud (DBFM), is 20 april 2018 door Rijkswaterstaat aan Levvel toegekend. Het project vertegenwoordigt een netto contante waarde van € 550 miljoen.

 38. Stemverklaring PGGM resolutie Follow This Shell-AVA

  PGGM heeft zich onthouden van stemming bij de resolutie van Follow This op de aandeelhoudersvergadering van Shell op 22 mei 2018.

 39. Alexandra Phillippi Chief Operations Officer PGGM

  ​Alexandra Phillippi start op 1 mei als Chief Operations Officer bij PGGM. Zij volgt Harry Vossebeld op in het Executive Committee van de pensioenuitvoeringsorganisatie.

 40. PGGM en Redevco lanceren Urban Retail Ventures, een Europese joint venture voor commercieel vastgoed met een waarde van 550 miljoen euro

  ​Amsterdam, PGGM Private Real Estate en Redevco, een van Europa’s meest toonaangevende vermogensbeheerders in commercieel vastgoed, hebben Urban Retail Ventures gelanceerd, een Europese joint venture met een waarde van 550 miljoen euro. Urban Retail Ventures zal gaan investeren in de meest aantrekkelijke winkel- en vrijetijdsbestemmingen in Europa, met de nadruk op steden die zich willen profileren als winkellocaties van een hoge kwaliteit.

 41. PFZW-deelnemer krijgt totaalinzicht in eigen financiën

  ​De ‘Toekomst Verkenner’ maakt financiële afweging over pensionering gemakkelijkerDeelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn krijgen toegang tot een nieuwe gratis tool de Toekomst Verkenner. Hiermee kunnen ze eenvoudig, snel en veilig zien wat vervroegde pensionering of minder werken betekent voor hun financiële situatie.

 42. Marjanne Sint benoemd tot RvC-voorzitter PGGM

  ​De Raad van Commissarissen van PGGM heeft Marjanne Sint (68) benoemd tot haar voorzitter. Mevrouw Sint zal het voorzitterschap per 1 april 2018 op zich nemen. Ze neemt de verantwoordelijkheid over van waarnemend voorzitter Wim de Weijer, die de RvC op deze datum verlaat na ruim tien jaar commissaris te zijn geweest.

 43. Hans Op ‘t Veld wordt head of Responsible Investment PGGM

  ​PGGM heeft Hans Op ‘t Veld (44 jaar) per 1 mei benoemd tot head of Responsible Investment (RI). Hij gaat leiding geven aan het team en rapporteert aan de CIO’s van PGGM Vermogensbeheer. Op dit moment neemt CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep de taken waar als Head of Responsible Investment.

 44. Rijkswaterstaat gunt project Afsluitdijk aan consortium Levvel

  ​Rijkswaterstaat heeft het project Afsluitdijk definitief gegund aan consortium Levvel. Dit consortium wordt gevormd door Van Oord (in samenwerking met Aberdeen Standard Investments en APG Group) (46%), BAM (in samenwerking met PGGM) (46%) en Rebel (8%). Levvel zal de versterking van de Afsluitdijk ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden gedurende 25 jaar. De werkzaamheden starten najaar 2018 en zullen in 2023 zijn afgerond. De opdracht vertegenwoordigt een netto-contante waarde van circa € 550 miljoen.

 45. Rijkswaterstaat maakt voornemen tot gunning opdracht bekend voor het project Afsluitdijk

  ​(Nieuwsbericht Rijkswaterstaat) Utrecht, 22 februari 2018 - Rijkswaterstaat is voornemens de versterking van de Afsluitdijk en het vergroten van de waterafvoercapaciteit te gunnen aan Levvel B.V. in oprichting. Een combinatie BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A. / Van Oord Aberdeen Infrastructure Partners B.V. / RebelValley B.V. wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, en voorfinancieren van het project.

  • Afsluitdijk
  • 23 februari 2018
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 46. APG en PGGM ontwikkelen pensioenadministratie in blockchain

  ​APG en PGGM hebben succesvol de eerste fase afgerond van een gezamenlijk experiment met een blockchaintoepassing voor pensioenadministratie. De twee pensioenuitvoeringsorganisaties hebben besloten nu verder onderzoek te doen met dit prototype. De ambitie is dat het doorontwikkelde prototype op termijn moet leiden tot een meer flexibele en transparante pensioenadministratie tegen lagere kosten.

 47. Edwin Velzel wordt nieuwe CEO van PGGM

  ​De Raad van Commissarissen van PGGM heeft besloten ir. Edwin Velzel te benoemen als de nieuwe CEO van de pensioenuitvoeringsorganisatie, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Velzel zal zijn werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2017 starten.

 48. Marcel Jeucken vertrekt bij PGGM en vestigt zich als zelfstandig adviseur RI

  Marcel Jeucken, Managing Director Responsible Investment, vertrekt bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM per 1 november 2017. Hij volgt een langgekoesterde wens om zich te vestigen als onafhankelijk adviseur op het gebied van verantwoord beleggen wereldwijd. Zijn functie zal voorlopig worden waargenomen door CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep.

 49. PGGM en Rockspring lanceren joint venture Berlijn

  ​250 miljoen euro voor beleggingen in vastgoed ‘tech hot spots’

 50. Medewerkers zorg en welzijn vooral bezorgd over hun werk

  ​Mensen die werken in de sector zorg en welzijn zijn overwegend gelukkig, maar maken zich ook zorgen. De belangrijkste pijnpunten liggen met name in de hoge werkdruk en de combinatie van werk en mantelzorg. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 10.000 leden van PGGM&CO, de ledenorganisatie voor zorg en welzijn. Om het vitaliteitsvraagstuk in de zorg aan te pakken starten Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en PGGM&CO het gezamenlijke programma ‘Vitaal met Pensioen’.

 51. Else Bos stopt op 1 november 2017 als CEO van PGGM

  ​Else Bos zal met ingang van 1 november 2017 stoppen als voorzitter van de Raad van Bestuur bij PGGM om aan een nieuwe functie elders te beginnen. Haar nieuwe werkkring zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

 52. Statement PGGM bij aandeelhoudersvergadering Shell

  ​Op 23 mei heeft PGGM op de aandeelhoudersvergadering van Shell gesproken en gestemd. Hieronder vindt u een verkorte weergave van de oproep die we daar aan de onderneming hebben gedaan namens onze klanten, waaronder Pensioenfonds Zorg en Welzijn

 53. Edwin Velzel en Jan van Rutte benoemd in RvC PGGM N.V.

  De aandeelhouders van PGGM N.V. hebben op 17 mei 2017 Edwin Velzel benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Velzel volgt Herman de Boon op die de RvC van PGGM N.V. sinds haar oprichting in 2007 heeft voorgezeten. Ook Jan van Rutte is per genoemde datum toegetreden tot de RvC van PGGM N.V.

 54. PGGM belegt in zonne-energie portefeuille van SolarCity

  ​PGGM heeft een overeenkomst gesloten met SolarCity over een belegging in een portefeuille met 38 duizend zonne-energiesystemen die staan opgesteld in 21 staten in de VS. De systemen zijn samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van circa 275 megawatt.

 55. PGGM investeert 150 miljoen euro in mega-distributiecentra Japan

  ​PGGM heeft 150 miljoen euro geïnvesteerd in twee nieuwe mega-distributiecentra in Tokyo en Osaka. De belegging is een aanvulling op eerdere aankopen van distri-centra in Japan ter grootte van 200 miljoen euro. De projecten worden gebouwd volgens de nieuwste duurzaamheidsinzichten en zullen bij oplevering behoren tot de grootste en meest energie-efficiënte centra ter wereld.

 56. Medewerkers zorg en welzijn gematigd positief over digitale zorg

  ​Medewerkers zorg en welzijn gematigd positief over digitale zorg.

 57. PGGM belegt 330 miljoen euro in Franse groene staatsobligatie

  ​Pensioenkapitaal financiert ambitieus klimaatprogramma.

 58. Impact Investment Initiative: Het event voor beleggers, banken en bedrijfsleven

  Beleggen voor een duurzame wereld een ontwikkeling waar beleggers, banken en bedrijven niet meer omheen kunnen. Hoe kunnen deze partijen – ieder vanuit de eigen kracht – samen écht bijdragen aan een tastbaar betere wereld?

 59. American Tower Corporation en PGGM maken acquisitie FPS Towers in Frankrijk bekend

  ​Zeist/Boston, Massachusetts – American Tower Corporation en PGGM maken vandaag bekend dat ze een definitief akkoord hebben bereikt voor de acquisitie van FPS Towers, dat eigenaar en operator is van ongeveer 2.400 telecomtorens in Frankrijk. De acquisitie vindt plaats via de eerder aangekondigde joint venture, ATC Europe. American Tower en PGGM verwachten aan de equity financiering van de transactie bij te dragen in lijn met het belang dat ze hebben in de joint venture. American Tower verwacht de benodigde schuldfinanciering te verstrekken.

 60. Financiële instellingen omarmen Sustainable Development Goals

  ​Vorig jaar stelden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s) vast voor 2030. Het gaat om 17 zeer ambitieuze doelstellingen op het gebied van o.a. klimaat, armoede, gezondheidszorg, onderwijs. Om de SDG’s voor 2030 te kunnen financieren, is er jaarlijks 5.000-7.000 miljard dollar aan investeringen nodig. Zonder kapitaal van institutionele en private beleggers is dit niet mogelijk.

 61. Volo pensioen krijgt APF vergunning van De Nederlandsche Bank

  ​Zeist, Volo pensioen heeft de vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) en is daarmee het eerste en enige APF zonder winstoogmerk waar bestaande pensioenfondsen en werkgevers hun pensioenregeling onder kunnen brengen. Met unieke beleggingsoplossingen draagt Volo pensioen ook in de huidige marktomstandigheden bij aan het pensioenresultaat voor deelnemers. Hierbij staat verantwoord beleggen centraal voor zowel een financieel als duurzaam resultaat. Met PGGM als uitvoeringspartner biedt Volo pensioen werkgevers en deelnemers een stabiele basis voor de toekomst.

  • Volo pensioen
  • 23 november 2016
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 62. Statement PGGM Uitkomst beloningspakket NXP onaanvaardbaar

  ​PGGM heeft kennis genomen van de omvang van de beloning die de bestuurder (CEO) van NXP ontvangt bij een succesvolle overname door het Amerikaanse Qualcomm. Wij zijn van mening dat de uitkomst van toegekende (bonus)aandelen en optierechten tot een totaal bedrag van meer dan $400 miljoen, volstrekt onaanvaardbaar is. Als verantwoord belegger van Nederlands pensioengeld vinden wij dergelijke beloningen in onze maatschappelijke verhoudingen niet passend.

  • Corporate Communicatie
  • 03 november 2016
  • Statement
  • 2 reactie(s)
 63. PGGM/VU-congres: ‘Pensioen voor zzp’ers’

  ​Op vrijdag 25 november organiseren PGGM en de Vrije Universiteit Amsterdam het congres; 'Pensioen voor ZZP'ers'. Onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos komen verschillende pensioen thema's aan de orde. Laat u inspireren en praat mee over een van de grootste uitdagingen om te komen tot een nieuw pensioenstelsel het pensioen van zzp’ers.

 64. American Tower en PGGM kondigen Europese joint venture aan

  ​Boston (Massachusetts) en Zeist (Nederland). American Tower Corporation (NYSE AMT) en pensioenbelegger PGGM hebben een overeenkomst bereikt over de oprichting van een joint venture (ATC Europe), die zich gaat richten op investeringen in telecommasten in geselecteerde Europese landen. Bij het sluiten van de overeenkomst brengt American Tower haar Duitse activiteiten onder in ATC Europe en verwerft PGGM een aandeel van 49 procent in de joint venture. American Tower behoudt de operationele controle en de dagelijkse leiding over ATC Europe.

 65. Attens Hypotheken maakt vliegende start

  ​Attens Hypotheken heeft een vliegende start gemaakt. De beoogde portefeuille van 600 miljoen euro in het eerste jaar was al na negen maanden gerealiseerd. Over het hele eerste jaar zijn substantieel meer hypotheken verkocht dan gedacht.

 66. Tv-commercial voor een dementievriendelijk Nederland van start op Wereld Alzheimer Dag

  ​Vanaf 21 september, Wereld Alzheimer Dag, is de eerste Tv-commercial van de campagne ‘Samen dementievriendelijk’ te zien op de zenders van de publieke omroep.

 67. Frank Roeters van Lennep CIO Private Markets PGGM Vermogensbeheer

  ​Frank Roeters van Lennep (57) Chief Investment Officer Private Markets (CIO) bij de unit Vermogensbeheer. Hij volgt Ruulke Bagijn op die in mei vertrok naar AXA Investment Management.

 68. Sylvia Butzke nieuwe COO Vermogensbeheer PGGM

  ​Per 1 november 2016 wordt Sylvia Butzke (47) Chief Operating Officer (COO) bij de unit Vermogensbeheer van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

 69. BAM en PGGM versterken pps-joint venture

  Koninklijke BAM Groep nv en pensioenbelegger PGGM versterken de samenwerking in hun joint venture gericht op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen.

  • Corporate Communicatie
  • 11 juli 2016
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 70. Huishoudelijke hulp belandt in zwarte circuit

  ​De huishoudelijke hulp belandt meer en meer in het zwarte circuit. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat cliënten binnen de huidige wet WMO minder vaak een indicatie voor huishoudelijke hulp krijgen. Wie dergelijke hulp toch nodig heeft, regelt dat nu doorgaans zwart. Huishoudelijke hulpen accepteren zwart werken bij gebrek aan een formeel alternatief.

  • Corporate Communicatie
  • 06 juni 2016
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 71. PGGM belegt 9 miljard euro in oplossingen

  ​Pensioenbelegger PGGM heeft in 2015 voor een miljard euro aan ‘beleggingen in oplossingen’ gedaan beleggingen die naast een marktconform financieel rendement ook tastbare ‘impact’ hebben op het gebied van klimaat, water, voedsel en gezondheid. Daarmee was eind 2015 al voor in totaal 8,9 miljard euro in deze categorie belegd ten behoeve van onze klanten.

  • Corporate Communicatie
  • 25 mei 2016
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 72. PGGM verlangt leiderschap Shell in energietransitie

  PGGM verlangt van Shell meer leiderschap in de vormgeving van de energietransitie. Dit is een belangrijk thema in de aandeelhoudersdialoog die we met Shell voeren. Daarbij erkent PGGM dat de weg naar duurzaamheid voor Shell uitermate complex is. Het aandeelhoudersvoorstel tot een ingrijpende strategiewijziging om Shell versneld volledig te verduurzamen, kunnen wij echter niet steunen. PGGM wil niet als aandeelhouder op de stoel van de bestuurder plaatsnemen. De voorgestelde strategiewijziging is risicovol en de wijze waarop deze moet zijn geïmplementeerd zijn wat ons betreft te voorschrijvend.

  • Corporate Communicatie
  • 23 mei 2016
  • Statement
  • 0 reactie(s)
 73. Van Rijn: “Iedereen kan dementievriendelijk worden”

  Campagne voor een dementievriendelijk Nederland van start.

 74. PGGM introduceert algemeen pensioenfonds 'Volo pensioen'

  De coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM richt een algemeen pensioenfonds (APF) op onder de naam Volo pensioen. Volo voorziet pensioenfondsen en werkgevers van een toekomstbestendige pensioenoplossing met schaalvoordelen, minder kosten en bestuurlijke lasten. Voor deelnemers biedt Volo een duurzame pensioenvoorziening, waarbij het maximale uit het collectieve karakter wordt gehaald.

  • Volo pensioen
  • 19 april 2016
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 75. Ruulke Bagijn naar AXA Investment Managers-Real Assets in Parijs

  Ruulke Bagijn, Chief Investment Officer Private Markets, vertrekt bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Zij wordt per 1 mei 2016 Global Head of Real Assets Private Equity van AXA Investment Managers-Real Assets (“AXA IM - Real Assets”) in Parijs.

 76. GeoPhy en PGGM: naar totale CO2-transparantie vastgoed

  ​Data analyse platform GeoPhy en pensioenbelegger PGGM gaan een exclusieve samenwerking aan om de wereldwijde vastgoedportefeuilles die PGGM voor haar klanten beheert in kaart te brengen op kwaliteit en CO2 footprint. Met door GeoPhy ontwikkelde technologie en met gebruikmaking van ‘big data’ zal voor het eerst volledige transparantie worden bereikt over de CO2-belasting van wereldwijde vastgoedbeleggingen.

  • Corporate Communicatie
  • 23 oktober 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 77. Rijkswaterstaat en consortium OpenIJ bereiken financial close voor nieuwe zeesluis IJmuiden

  ​De in augustus 2015 door Rijkswaterstaat toegekende opdracht aan het consortium OpenIJ (waarin BAM-PGGM, VolkerWessels en DIF participeren) voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van een nieuwe zeesluis in IJmuiden is financieel ondertekend (financial close). Het project heeft voor het consortium een waarde van circa € 500 miljoen.

  • Corporate Communicatie
  • 20 oktober 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 78. Mylan verbiedt gebruik geneesmiddel voor doodstraf

  ​Amerikaanse farmaceut honoreert oproep van PFZW en PGGM.

  • Corporate Communicatie
  • 01 oktober 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 79. Attens Hypotheken speciaal voor zorg en welzijn

  ​Attens Hypotheken brengt een nieuwe hypotheek op de markt exclusief voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn, waaronder ook de sport-, en culturele sector vallen. De hypotheek heeft aantrekkelijke kenmerken, die een eigen huis voor mensen in deze sector een stuk dichterbij brengt.

  • Corporate Communicatie
  • 29 september 2015
  • Persbericht
  • 7 reactie(s)
 80. De mantelzorger worstelt met zorgtaken

  Behoefte aan betere balans tussen zorg en privé.

  • Corporate Communicatie
  • 08 september 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 81. BAM-PGGM bouwt mee aan Zeesluis IJmuiden

  ​Rijkswaterstaat gunt aanleg nieuwe Zeesluis bij IJmuiden definitief aan consortium OpenIJ.

  • Corporate Communicatie
  • 21 augustus 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 82. PGGM Levensverzekeringen verkoopt portefeuille

  ​PGGM Levensverzekeringen verkoopt haar portefeuille aan Leidsche verzekeringen. De formele datum van verkoop is 1 januari 2015. Reden voor de verkoop is dat de verzekeraar niet meer past bij de strategie van PGGM. Daarom is eerder al afscheid genomen van de eigen schadeverzekeraar en is de bancaire productportefeuille overgedragen.

 83. Statement PGGM over corporate governance Altice

  PGGM heeft kennis genomen van de intenties van kabelbedrijf Altice om de rechten van minderheidsaandeelhouders zoals PGGM sterk te beperken door een aanpassing van de governance structuur van de onderneming.

  • Corporate Communicatie
  • 06 augustus 2015
  • Statement
  • 0 reactie(s)
 84. PGGM neemt aandeel in LeasePlan

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM neemt als onderdeel van een internationaal consortium een minderheidsbelang in autoleasebedrijf LeasePlan. De totstandkoming van deze transactie zal naar verwachting plaats vinden aan het eind van dit jaar onder voorwaarde van goedkeuring door de relevante toezichthoudende instanties. Het in Nederland gevestigde LeasePlan is wereldwijd marktleider in operationele autoleasing en is momenteel actief in 32 landen.

  • Corporate Communicatie
  • 23 juli 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 85. Starter op arbeidsmarkt staat onvoldoende stil bij eigen pensioen

  ​Meer dan de helft (51%) van de jongeren op de arbeidsmarkt denkt niet na over het eigen pensioen, blijkt uit onderzoek naar financieel bewustzijn onder starters op de arbeidsmarkt. Jonge werknemers in de pensioensector lanceren daarom de campagne Pensioen Aan, om samen met werkgevers het pensioenbewustzijn onder starters te vergroten. Het initiatief wordt ondersteund door pensioenuitvoerders APG, PGGM, MN en Syntrus Achmea.

  • Corporate Communicatie
  • 23 juni 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 86. Consortium BAM en PGGM voorkeursaanbieder voor ontwikkeling en renovatie zeven Ierse gerechtsgebouwen

  ​Bunnik, Het Ierse National Development Finance Agency (NDFA) heeft bekend gemaakt dat de joint venture BAM PPP-PGGM voorkeursaanbieder (‘preferred tenderer’) is voor de ontwikkeling van vier nieuwe en drie bestaande gerechtsgebouwen.

  • Corporate Communicatie
  • 17 juni 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 87. PGGM neemt deel in Duits windproject op zee

  ​‘Baltic 2’ groene stroom voor 340 duizend huishoudens Pensioenbelegger PGGM neemt een aandeel in het nieuwe Duitse offshore windpark ‘Baltic 2’. PGGM investeert naast Macquarie Capital, de partij die eerder dit jaar overeen kwam om een belang van 49,89 procent in het windpark te nemen. Het windmolenpark, dat deze zomer volledig operationeel wordt, zal 340 duizend huishoudens van groene stroom gaan voorzien. Baltic 2 is onderdeel van de Energiewende, het overheidsbeleid dat is gericht op een snelle verduurzaming van de Duitse elektriciteitsproductie.

  • Corporate Communicatie
  • 17 juni 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 88. PGGM bereikt akkoord in class action Hewlett-Packard

  Zeist, 9 juni 2015 - ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM heeft een schikking bereikt in de class action jegens Hewlett-Packard Company (‘HP’) over een schadevergoeding ten bedrage van 100 miljoen US dollar. Met deze schadevergoeding worden aandeelhouders gecompenseerd voor geleden koersverliezen als gevolg van de desastreus verlopen overname van het bedrijf Autonomy Corporation plc (‘Autonomy’) die door HP op 19 augustus 2011 werd aangekondigd.

  • Corporate Communicatie
  • 09 juni 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 89. Paul Boomkamp nieuwe chief financial & risk officer PGGM

  ​Dr. Ir. P.A.M. (Paul) Boomkamp (46) wordt per 1 september 2015 de nieuwe chief financial & risk officer (CFRO) en lid van het executive committee van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Boomkamp benoemd als opvolger van de huidige CFRO Paul Loven die per 1 september vertrekt om een eigen coachings- en bestuursadviespraktijk op te bouwen.

 90. PGGM investeert in Spaans gasdistributiebedrijf

  PGGM neemt een belang in Madrilena Red de Gas (MRG), een van de belangrijkste distributienetwerken voor aardgas in Spanje. PGGM treedt hierbij op in een consortium waarin ook Gingko Tree Investment Ltd en EDF Invest hebben plaatsgenomen. Het consortium neemt alle aandelen in MRG over.

 91. Europees pensioenregister haalbaar

  ​Een Europees pensioenregister is haalbaar, zo blijkt uit een vandaag door TTYPE aan de Europese Commissie in Brussel gepresenteerd rapport en routekaart voor een grensoverschrijdend pensioenregister. TTYPE is een samenwerkingsproject van de Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisaties APG, MN, PGGM en Syntrus Achmea, het Deense PKA en het Finse ETK.

  • Corporate Communicatie
  • 26 maart 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 92. Beroepspensioenfonds Loodsen kiest voor PGGM

  ​Stichting Beroepspensioenfonds Loodsen besteedt een deel van haar pensioenbeheer uit bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Per 1 januari 2015 verzorgt PGGM de administratie van de nieuwe pensioenregeling voor de loodsen die dit jaar is ingegaan. De volledige pensioenadministratie zal op 1 juli 2015 zijn overgedragen.

 93. PGGM en BAM: joint venture groeit naar 600 miljoen euro

  ​PGGM committeert opnieuw kapitaal aan de joint venture met BAM PPP die is gericht op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen. Beide partners verwachten dat ook in 2015 weer projecten kunnen worden toegevoegd aan de portefeuille.

  • Corporate Communicatie
  • 13 februari 2015
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 94. PGGM verzorgt pensioenbeheer voor Philips Pensioenfonds

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM zal met ingang van 1 januari 2016 het pensioenbeheer en bestuurs- en beleidsadvisering verzorgen voor Philips Pensioenfonds. Beide organisaties hebben hierover recent overeenstemming bereikt.

 95. PGGM&CO en VvAA introduceren nieuw assortiment voor leden PGGM

  ​PGGM&CO en VvAA introduceren een geheel nieuw verzekeringsassortiment voor PGGM-leden. Deze week komen de eerste verzekeringsproducten voor hen beschikbaar, gericht op specifieke risico’s die werknemers in de sector zorg en welzijn lopen.

  • Maurice Wilbrink
  • 29 oktober 2014
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 96. PGGM start vernieuwingsprogramma

  ​De coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM start een ambitieus programma ter versterking van haar slagvaardigheid. Kostenbesparingen moeten de PGGM-dienstverlening in de volle breedte goedkoper maken.

 97. Mantelzorgers krijgen het steeds zwaarder

  ​Enquête PGGM&CO Dementie legt grote claim op mantelzorger.

  • Maurice Wilbrink
  • 12 september 2014
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 98. PGGM koopt minderheidsbelang in Franse tolwegbeheerder APRR

  ​Vermogensbeheerder PGGM heeft een minderheidsbelang genomen in Autoroutes Paris-Rhin-Rhone (APRR). De verkopende partij is Macquarie European Infrastructure Fund.

  • Maurice Wilbrink
  • 07 augustus 2014
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 99. PGGM steekt nog eens 103 miljoen in Chinese logistiek

  ​PGGM heeft nog eens 141 miljoen dollar (103,5 miljoen euro) toegezegd aan Redwood, een Aziatische fondsmanager die vanuit Singapore investeert in Chinese distributie- en logistieke faciliteiten.

  • Maurice Wilbrink
  • 14 juli 2014
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 100. BAM en PGGM versterken pps-joint venture

  Koninklijke BAM Groep en PGGM verdiepen de samenwerking in hun joint venture gericht op pps-projecten in Nederland en een aantal Noordwest-Europese landen.

  • Maurice Wilbrink
  • 16 juni 2014
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 101. Smurfit Kappa pensioenfonds brengt vermogensbeheer onder bij PGGM

  ​Smurfit Kappa, één van 's werelds meest toonaangevende producenten van verpakkingen op basis van papier, heeft pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM geselecteerd als vermogensbeheerder en strategisch adviseur voor het ondernemingspensioenfonds van Smurfit Kappa Nederland.

 102. ComeTogether maakt finalisten pitch TEDxBinnenhof bekend

  ​Onder de noemer ComeTogether deden ActiZ, PGGM en Microsoft in september een oproep om innovatieve ideeën in de zorg in te zenden. Uit de 121 inzendingen zijn 10 finalisten geselecteerd.

  • Corporate Communicatie
  • 05 november 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 103. Financiële wereld pakt actieve rol in transitie naar een circulaire economie

  Rabobank en PGGM treden toe als partner van het platform Circle Economy. De overgang naar een circulaire economie krijgt hiermee een nieuwe impuls. De betrokkenheid van de financiële sector is belangrijk om deze transitie sneller te laten verlopen.

  • Maurice Wilbrink
  • 08 oktober 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 104. PGGM: mantelzorgers hebben meer ondersteuning nodig

  Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM roept de samenleving en overheid op meer steun te bieden aan mantelzorgers.

  • Maurice Wilbrink
  • 20 september 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 105. PGGM investeert in Nederlandse aardgasinfrastructuur

  Vermogensbeheerder PGGM neemt een belang in NOGAT B.V., eigenaar van het ‘Northern Offshore Gas Transportation’–systeem.

  • Maurice Wilbrink
  • 12 september 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 106. ActiZ, PGGM en Microsoft geven podium aan innovaties in zorg op TEDxBinnenhof

  ​ActiZ, PGGM en Microsoft hebben zich als gezamenlijke partners verbonden aan TEDxBinnenhof 2014 om een extra impuls te geven aan innovatie in de zorg. Op 14 november 2013 organiseren zij het platform met de naam ‘Come Together’. Het beste idee wordt beloond met een TEDTalk op 31 maart op TedXBinnenhof. De lancering van Come Together wordt vandaag gepresenteerd tijdens de kick off van TEDxBinnenhof 2014 bij het Ministerie van Economische Zaken.

 107. Jeroen de Munnik (47) nieuwe chief institutional business van PGGM

  Dr. Jeroen F.J. de Munnik is benoemd tot chief institutional business (CIB) en lid van het executive committee van PGGM.​

 108. PGGM sluit Walmart uit van beleggingen

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM heeft het Amerikaanse supermarktconcern Walmart op 1 juli 2013 toegevoegd aan haar uitsluitingenlijst.

  • Maurice Wilbrink
  • 01 juli 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 109. Investeren in Nederland wordt alleen maar lastiger

  ABP, PFZW, APG en PGGM zijn onaangenaam verrast door de drempel die minister Dijsselbloem (Financiën) opwerpt met betrekking tot de financiering van infrastructurele projecten door de pensioensector. Volgens de pensioenreuzen, die de helft van alle Nederlandse pensioenen verzorgen, geeft de Minister een verkeerd signaal aan de pensioensector als het gaat om investeren in Nederland. ​

 110. Betrokken maanden voor PGGM

  Zestig PGGM’ers zetten zich in mei en juni in voor vijf zorginstellingen in Zeist.​

  • Maurice Wilbrink
  • 06 juni 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 111. Koninklijke BAM Groep nv - PGGM

  BAM PPP PGGM en OFI InfraVia verwerven meerderheidsbelang in concessie van Duitse snelweg A8​.

  • Maurice Wilbrink
  • 30 mei 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 112. PGGM en A&O Services voeren exclusieve gesprekken over overname

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM uit Zeist en A&O Services uit Rijswijk, de pensioenuitvoeringsorganisatie van o.a. Bedrijfstakpensioenfonds Schilders (BPF Schilders), voeren exclusieve gesprekken over de overname van A&O Services en de uitvoering van de pensioen- en cao-regelingen in de schilders- en afbouwbedrijfstak door PGGM.

  • Corporate Communicatie
  • 21 mei 2013
  • Persbericht
  • 1 reactie(s)
 113. Onderzoek naar Europese variant van Pensioenregister

  ​Een consortium van pensioenuitvoeringsorganisaties PGGM, MN, Syntrus Achmea, APG, het Deense PKA en Finse ETK gaat onderzoeken hoe alle Europeanen online inzicht kunnen krijgen in hun opgebouwde pensioen.

  • Maurice Wilbrink
  • 13 mei 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 114. PGGM eerste met externe toets jaarverslag Verantwoord Beleggen

  PGGM heeft voor het eerst een externe, onafhankelijke audit laten verrichten op haar Jaarverslag Verantwoord Beleggen. ​

  • Maurice Wilbrink
  • 23 april 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 115. PGGM zet nieuwe stap in verantwoord beleggen

  PGGM zet een belangrijke stap in verantwoord beleggen. De vermogensbeheerder heeft een specifieke ESG-index ontwikkeld waarmee de ruim 2800 bedrijven in de FTSE All World Index worden beoordeeld op milieubeleid, sociaal beleid en goed bestuur (ESG).​

  • Maurice Wilbrink
  • 19 april 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 116. PGGM selecteert JP Morgan Chase als derde custodian

  ​Na een grondig proces van selectie en due diligence heeft vermogensbeheerder PGGM besloten JP Morgan Chase, N.A. aan te wijzen als derde custodian voor haar en haar klanten.

 117. Opnieuw twee projecten overgedragen aan BAM PPP - PGGM joint venture; voortgang samenwerking succesvol

  De joint venture van BAM, PPP en PGGM (BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie) blijft zich positief ontwikkelen.​

  • Maurice Wilbrink
  • 02 april 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 118. PGGM partner van onderzoek Nieuwe Business Modellen

  Duurzaam ondernemen is een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Daarom zijn er nieuwe business modellen nodig. Professor Jan Jonker van de Radboud Universiteit doet hier onderzoek naar.​

 119. Else Bos benoemd tot Chief Executive Officer van PGGM

  Drs. Else Bos (53) is door de aandeelhouder van PGGM benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM in Zeist.​

 120. PGGM en Alzheimer Nederland samen tegen dementie

  ​PGGM gaat samen met Alzheimer Nederland de strijd aan tegen het snel groeiende probleem van dementie.

  • Maurice Wilbrink
  • 25 februari 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 121. PGGM Pension Fund Risk Manager of the Year 2013

  PGGM heeft donderdag in Londen de prijs voor beste Pension Fund Risk Manager 2013 in ontvangst genomen.

  • Maurice Wilbrink
  • 01 februari 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 122. PGGM-investeringen vallen in de prijzen

  ​PGGM is uitgeroepen als Global Financial Sponsor of the Year 2012. De vermogensbeheerder heeft de prijs gekregen vanwege een aantal opvallende investeringen in dat jaar. De prijs wordt toegekend door het vakblad Project Finance International.

  • Maurice Wilbrink
  • 17 januari 2013
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 123. SPH eerste klant nieuwe dienstverlening PGGM

  Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) wordt klant van PGGM met vernieuwde, op maat gesneden dienstverlening. ​

  • Corporate Communicatie
  • 21 december 2012
  • Persbericht
  • 1 reactie(s)
 124. Vergunning voor Rabo PGGM PPI

  De Nederlandsche Bank heeft aan de Rabo PGGM PPI (PPI) een vergunning verleend voor de uitvoering van een premiepensioenregeling.

 125. Financieringsprobleem woningmarkt vraagt om nationale hypotheekbank

  ​Banken komen € 300 miljard tekort voor een solide financiering van hypotheken.

  • Corporate Communicatie
  • 23 november 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 126. Oplossing pensioen zzp’ers moet gevonden worden in tweede pijler

  De oplossing voor de beperkte pensioenopbouw van zzp’ers moet worden gevonden in de tweede pijler. De pijler waar ook het collectieve werknemerspensioen wordt geregeld. ​

 127. Else Bos waarnemend CEO PGGM

  ​Vanwege benoeming PGGM-CEO Martin van Rijn tot staatssecretaris VWS.

 128. Liever een goede gezondheid, dan geld

  ​Mensen uit de sector zorg en welzijn vinden een goede gezondheid veel belangrijker dan financieel kunnen rondkomen wanneer ze met pensioen zijn.

 129. PGGM steunt internationaal initiatief voor meer transparantie over risico’s van banken

  ​PGGM steunt een internationaal initiatief voor meer transparantie over risico's van banken.

 130. Coöperatie WeHelpen brengt mantelzorgers, patiënten en vrijwilligers bij elkaar

  Vandaag lanceert de nieuwe landelijke coöperatie ‘WeHelpen’ haar website www.wehelpen.nl.

  • Corporate Communicatie
  • 30 oktober 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 131. De Kamer van Coöperatie blaast coöperatief ondernemen nieuw leven in

  Rabobank, PGGM en Achmea lanceren vandaag samen met ZLTO, NICE, TiasNimbas en Nyenrode Business Universiteit ‘de Kamer van Coöperatie’ (KvC). ​

 132. PGGM lanceert workshop ‘Zorg voor jezelf’

  ​Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM lanceert de workshop ‘Zorg voor jezelf’. Doel is de leden van PGGM meer inzicht te geven in zichzelf en de balans tussen werk en privé.

 133. PGGM dwingt meer duurzaamheid af bij Private Equity partijen

  Vandaag heeft PGGM tijdens het congres PEI Responsible Investment Forum 2012 bekend gemaakt dat zij speciaal voor Private Equity een verantwoord beleggingsbeleid heeft ontwikkeld en gaat toepassen. ​

 134. Pensioenfondsen dwingen $2,425 miljard af in 'Class Action' tegen Bank of America

  Een historisch en buitengewoon resultaat voor beleggers Bank of America ('BAC') kondigt vandaag aan een bedrag van $2,425 miljard (twee miljard, vierhonderd vijfentwintig miljoen) in contanten te betalen en aanzienlijke Corporate Governance verbeteringen door te voeren in het kader van een schikking van een ‘Class Action’ die door beleggers was aangespannen.

  • Corporate Communicatie
  • 28 september 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 135. BAM en PGGM ‘geselecteerde inschrijver’ voor verdubbeling N33 Assen-Zuidbroek

  ​Rijkswaterstaat heeft een consortium van BAM PPP en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM aangewezen als geselecteerde inschrijver (‘preferred bidder’) voor de verdubbeling van rijksweg N33 tussen Assen en Zuidbroek.

  • Corporate Communicatie
  • 18 september 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 136. PGGM Infrastructure Fund 2010 verwerft meerderheidsbelang in UPP

  ​PGGM Infrastructure Fund 2010 heeft een belang van 60 procent verworven in de UPP Group.

 137. PGGM publiceert eerste Jaarverslag Duurzaamheid

  ​Op donderdag 28 juni presenteerde PGGM voor het eerst een Jaarverslag Duurzaamheid.

 138. PGGM opnieuw erkend als meest baanbrekende Europese belegger in hedge funds

  ​PGGM heeft de Financial News Award gewonnen voor ‘De meest baanbrekende Europese institutionele belegger in hedge funds 2012’.

 139. Rabobank en PGGM samen in pensioenen

  De coöperaties Rabobank en PGGM bundelen hun kracht en expertise in de markt van beschikbare premie regelingen. Rabobank en PGGM hebben daartoe een stichting opgericht die bij De Nederlandsche Bank een vergunning heeft aangevraagd voor een Premiepensioeninstelling (PPI).

  • Corporate Communicatie
  • 29 mei 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 140. Weinig vrouwen plannen toekomstig inkomen

  ​PGGM geeft ‘de ideale man’ aan vrouwen die de regie nemen over hun financiële toekomst. Financiële planning is niet het favoriete onderwerp van de meeste Nederlandse vrouwen.

  • Corporate Communicatie
  • 12 mei 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)
 141. PGGM gaat duurzaam rendement pensioenvermogen meten

  ​Pensioendienstverlener PGGM ontwikkelt als eerste institutionele vermogensbeheerder een methode om het duurzame rendement van pensioenvermogen te kunnen meten.

 142. Zeister Beursvloer verbindt bedrijfsleven wederom met maatschappelijke organisaties

  Op 3 april jl. bezochten ruim 180 belangstellenden de zesde Zeister Beursvloer bij gastheer PGGM in Zeist.

 143. PGGM geeft impuls aan bevlogenheid in sector zorg en welzijn

  ​Op initiatief van PGGM vond vandaag op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een debat plaats tussen medewerkers, managers, ambtenaren en sociale partners uit de sector zorg en welzijn.

 144. Eric-Jan Vink benoemd tot Head of Private Equity PGGM

  ​PGGM heeft per 1 maart 2012 Eric-Jan Vink (40) aangesteld als Head of Private Equity.

 145. Samenwerkingsovereenkomst PGGM en PKA

  De Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en de Deense pensioenuitvoeringsorganisatie PKA hebben een overeenkomst ondertekend over de uitwisseling van kennis en de ontwikkeling van samenwerking op diverse gebieden, waaronder beleggingen.

 146. PGGM verwerft belang in omvangrijk Mexicaans windpark

  ​Het PGGM Infrastructure Fund verwerft namens de institutionele klanten van PGGM een belang van 33,75procent in het nog te realiseren onshore windmolenpark Mareña Renovables (396 MW) in Oaxaca, Mexico.

  • Corporate Communicatie
  • 24 februari 2012
  • Persbericht
  • 0 reactie(s)