PGGM Levensverzekeringen verkoopt portefeuille

​PGGM Levensverzekeringen verkoopt haar portefeuille aan Leidsche verzekeringen. De formele datum van verkoop is 1 januari 2015. Reden voor de verkoop is dat de verzekeraar niet meer past bij de strategie van PGGM. Daarom is eerder al afscheid genomen van de eigen schadeverzekeraar en is de bancaire productportefeuille overgedragen.

Persbericht

​Dirk Jan Sloots, financieel directeur van PGGM Levensverzekeringen: “Ik ben heel blij dat we in Leidsche verzekeringen een betrouwbare partij hebben gevonden voor de ruim 60.000 polishouders die in totaal 75.500 polissen hebben onder- gebracht bij PGGM Levensverzekeringen. Ook ben ik er gelukkig mee dat er geen banen verloren gaan en dat de betrokken PGGM-medewerkers allemaal meegaan naar Leidsche verzekeringen”.

DNB heeft toestemming gegeven om polishouders over deze verkoop te informeren via aankondigingen in een aantal landelijke dagbladen. Dit is inmiddels gebeurd.
Wanneer de verzettermijn van de polishouders is verlopen, volgt over ongeveer   5 weken het definitieve akkoord van DNB.
 

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2015 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 183,3 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 700.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

Over Leidsche verzekeringen

Leidsche is een Nederlandse verzekeringmaatschappij met kantoor in Gouda, gespecialiseerd in levensverzekeringen, lijfrenten en pensioenen. Het klantbelang is voor Leidsche steeds leidend. Leidsche werkt samen met assurantiebemiddelaars en biedt de klant scherpe premies, transparantie, een goede administratie en een uitstekende service.
Leidsche is een dochteronderneming van RGA, een Amerikaanse levensherverzekeraar met het hoofdkantoor in St. Louis. Wereldwijd heeft RGA ongeveer 25 vestigingen met 1.900 medewerkers en is actief in 80 landen. RGA is genoteerd aan de beurs van New York en heeft sinds 2004 een zogenaamde AA- rating (zeer sterk). RGA heeft kantoor in Amsterdam waar vanuit Nederlandse en Scandinavische klanten worden bediend.

PGGM

Geef uw reactie