Logo Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft de volledige pensioenuitvoering, dit betreft onder andere beleggingsbeleidadvisering, fiduciair management, asset management, pensioenbeheer en bestuursadvisering  aan PGGM uitbesteed.

PFZW is verantwoordelijk voor  het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,7 miljoen (oud-) werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen van het pensioenfonds bedroeg €202,2 miljard aan het einde van het tweede kwartaal van 2018.

Artikelen

  1. Energietransitie: nu actie!

   Dit is het moment om in te spelen op de energietransitie door uit besmette bedrijven te stappen, vindt pensioenbeheerder PGGM. 'Als je als eerste deze aandelen verkoopt, kun je je inleg nog volledig terugkrijgen.'

   Datum
  2. Pensioen voor een betere wereld

   ​Gericht op een goed pensioen, maar ook duurzaam, begrijpelijk en beheersbaar. Else Bos en Peter Borgdorff leggen in NRC Handelsblad uit hoe PGGM en PFZW samen een nieuwe beleggingsfilosofie gestalte geven.

   Datum
  3. 'Het was tijd ons beleggingsbeleid te wijzigen'

   Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft een nieuw beleggingskader ontwikkeld samen met partner PGGM. PGGM's Managing Director Strategy Jaap van Dam legde onlangs aan Responsible Investor uit waarom een nieuw beleid, met veel aandacht voor duurzaamheid en de lange termijn, noodzakelijk is. 'PFZW kan duurzaamheid niet beschouwen als een externe factor.'

   Datum
  4. Zo bouwde PFZW zijn nieuwe strategie van de grond af op

   Stel je kunt als pensioenfonds helemaal opnieuw beginnen. Welke keuzes zou je dan, niet gehinderd door het verleden, maken in je beleggingsstrategie? Met dat uitgangspunt begonnen Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM aan de zoektocht die heeft geleid tot een nieuw beleggingskader voor het pensioenfonds.

   Datum
  1. PGGM belegt 10 miljoen euro in groene obligatie Schiphol

   ​Pensioenfonds Zorg en Welzijn financiert CO2-neutrale luchthaven

   Datum
  2. PGGM neemt belang in Amerikaans drinkwaterbedrijf SUEZ Water Resources

   Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 20 procent van de aandelen in SUEZ Water Resources. Het gaat om een belang in vijftien gereguleerde waterleidingbedrijven, voornamelijk geconcentreerd in het noordoosten van de Verenigde Staten.

   Datum
  3. PGGM koopt wind- en zonne-energie portefeuille EDF Renewables

   Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van vijftig procent van de aandelen in een Amerikaanse portefeuille duurzame energieprojecten van EDF Renewables. Deze portefeuille bestaat uit twee windparken en een zonne-energiepark. De totale capaciteit van de projecten bedraagt 588 MW.

   Datum
  4. UBS AM en PGGM werken samen aan methode voor het meten van impact voor voedselveiligheid

   ​Onderzoekers Wageningen University & Research en Harvard University werken samen aan methodologie voor beursgenoteerde ondernemingen

   Datum
  5. PFZW-deelnemer krijgt totaalinzicht in eigen financiën

   ​De ‘Toekomst Verkenner’ maakt financiële afweging over pensionering gemakkelijkerDeelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn krijgen toegang tot een nieuwe gratis tool de Toekomst Verkenner. Hiermee kunnen ze eenvoudig, snel en veilig zien wat vervroegde pensionering of minder werken betekent voor hun financiële situatie.

   Datum
  6. Hans Op ‘t Veld wordt head of Responsible Investment PGGM

   ​PGGM heeft Hans Op ‘t Veld (44 jaar) per 1 mei benoemd tot head of Responsible Investment (RI). Hij gaat leiding geven aan het team en rapporteert aan de CIO’s van PGGM Vermogensbeheer. Op dit moment neemt CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep de taken waar als Head of Responsible Investment.

   Datum
  1. Response to call for evidence regarding the EU regulatory framework for Financial Services

   ​Aan het einde van september vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een actieplan voor het realiseren van een Kapitaalmarkt Unie. De Europese Commissie ondernam als onderdeel van het actieplan een uitgebreide inventarisatie van voorbeelden en bewijs om vast te stellen waar het nieuwe EU-regelgevingskader voor financiële diensten niet goed functioneert en waar we onbedoelde gevolgen zien.

   Datum
  2. Position paper: simpele synthetische securitisaties

   In het position paper 'Simple synthetic securitisation' licht PGGM haar positie op synthetische securitisaties nader toe. We lichten toe waarom we hier in investeren, wat onze investeringsfilosofie is en hoe we als professionele partij omgaan met de risico’s zoals die inherent zijn bij het werken met securitisaties.

   Datum
  1. PGGM statement on tar sand investments

   ​PGGM has sympathy for the Greenpeace campaign against the construction of pipelines which will be used for transportation of tar sand oil. As a pension fund manager we share the ambition to make the world more sustainable and move towards a carbon free economy.

   Datum

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de accountmanager van de afdeling Institutional Relations. Bent u pensioendeelnemer en heeft u een vraag, neem dan contact op met uw pensioenfonds.