Beleggen in oplossingen

Voor financieel én maatschappelijk rendement

Via beleggen in oplossingen willen wij goede financiële rendementen realiseren en tegelijk een tastbare impact hebben op een duurzame wereld. Onze missie is om bij te dragen aan een waardevolle toekomst voor de pensioendeelnemers van onze klanten. We geloven dat een goed pensioen meer waard is in een leefbare wereld.

Door te beleggen in oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, dragen we bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Bekijk hier de taxonomieën die wij samen met APG hebben ontwikkeld om te bepalen of een belegging bijdraagt aan een SDG. Om doelgerichte impact te realiseren beleggen we binnen deze 17 werelddoelen in vier thema’s die voor onze klanten van belang zijn. Wij beleggen in oplossingen op het gebied van klimaat en milieu, water, voedsel en gezondheid.

Lees hier meer over verantwoord beleggen bij PGGM. Bezoek ook onze pagina Verantwoord beleggen.


 • Overtuigingen

  Beleggen in oplossingen biedt beleggers kansen en mitigeert risico’s. Lees hier waarom wij beleggen in oplossingen.

  Meer informatie
 • Criteria

  Wij vinden dat een belegging pas een belegging in oplossingen genoemd mag worden als deze een positieve maatschappelijke impact heeft. Lees hier de criteria.

  Meer informatie
 • Impact

  Jaarlijks berekenen we de maatschappelijke impact die via de beleggingen in oplossingen is gerealiseerd. Lees hier hoe we dat doen.

  Meer informatie
 • Blogs

  Lees hier wat onze experts schrijven over beleggen in oplossingen en de ontwikkeling ervan. Lees ook over voorbeelden van beleggingen in oplossingen.

  Meer informatie
 • Klimaatverandering, vervuiling & uitstoot

  We beleggen in oplossingen voor klimaatverandering, zoals duurzame energie en schone technologie. Bekijk hier onze beleggingen in klimaatoplossingen.

  Meer informatie
 • Waterschaarste

  We beleggen in oplossingen voor waterschaarste, zoals afvalwaterzuivering en waterbesparende technologieën. Bekijk hier onze beleggingen in wateroplossingen.

  Meer informatie
 • Voedselzekerheid

  We beleggen in oplossingen voor voedselschaarste, zoals efficiënte voedselproductie en voedselkwaliteit. Bekijk hier onze beleggingen in voedseloplossingen.

  Meer informatie
 • Gezondheidszorg

  We beleggen in oplossingen voor gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen in ontwikkelingslanden en zorginnovaties. Bekijk hier onze beleggingen in gezondheidsoplossingen.

  Meer informatie

Heeft u een vraag?

Hans Op t Veld

Head of Responsible Investment

h.optveld@pggm.nl (030) 277 2095