Verantwoord beleggen

Werken aan een betere wereld met de sturende kracht van geld

Wij zijn ervan overtuigd dat financieel en maatschappelijk rendement samengaan. Hiermee kunnen onze klanten een waardevolle toekomst realiseren voor de pensioendeelnemers. Met de activiteiten op het gebied van verantwoord beleggen zorgen we voor verantwoorde, stabiele en goede beleggingsresultaten die passen bij de pensioenambitie van onze klanten.

​​​

Verantwoord beleggen is daarom een integraal onderdeel van onze beleggingsaanpak. We houden bewust rekening met milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG-factoren) in alle beleggingsprocessen. Lees hier meer over verantwoord beleggen.


 • Icoon overtuigingen

  Overtuigingen

  Wij geloven dat verantwoord beleggen loont. We geloven in de sturende kracht van geld en we zijn ervan overtuigd dat goede rendementen en duurzame ontwikkeling elkaar versterken.

  Meer informatie
 • Icoon aandachtsgebieden

  Aandachtsgebieden

  Samen met onze klanten proberen we op zeven maatschappelijke aandachtsgebieden positieve impact te realiseren. Zoals op gebied van klimaat, gezondheid en mensenrechten.

  Meer informatie
 • Icoon instrumenten

  Instrumenten

  Bij de uitvoering van onze beleggingsactiviteiten hanteren we zes instrumenten. Van gericht beleggen in oplossingen, stemmen en de dialoog voeren met ondernemingen, tot uitsluiten.

  Meer informatie
 • Icoon impact

  Impact

  De focus in verantwoord beleggen verschuift steeds meer van proces naar resultaat. Wat is, naast financieel rendement, de maat-schappelijke impact? Wij meten en rapporteren de impact en sturen erop.

  Meer informatie
 • Icoon innovatie

  Innovatie

  Wij innoveren namens onze klanten voortdurend in verantwoord beleggen. Zo gaan we de CO2-voetafdruk van de belegginsportefeuille meten en reduceren. Ook leveren we een bijdrage aan het omvormen van de hedendaagse economie tot een circulaire economie.

  Meer informatie
 • Icoon samenwerking

  Samenwerking

  Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking met institutionele beleggers en andere marktpartijen, zoals regelgevers en universiteiten, leidt tot synergie en een grotere impact. Wij nemen daarom deel aan vele samenwerkingsverbanden op verschillende thema’s.

  Meer informatie
 • Icoon rapportages

  Rapportages

  Wij hechten grote waarde aan heldere rapportages en transparantie over de activiteiten op het gebied van verantwoord beleggen. Op deze pagina staan de verslagen en documenten over verantwoord beleggen binnen de verschillende aandachtsgebieden.

  Meer informatie
 • Icoon experts

  Experts

  Regelmatig publiceren onze experts over verschillende duurzaamheidsthema's. Maak kennis met onze experts en lees hun visies op verschillende aandachtsgebieden, zoals beleggen in klimaatoplossingen, goed ondernemingsbestuur en mensenrechten.

  Meer informatie

Heeft u een vraag?

Hans Op t Veld

Head of Responsible Investment

h.optveld@pggm.nl (030) 277 2095