Willem Jan Brinkman benoemd tot CFRO van PGGM

​De Raad van Commissarissen van PGGM heeft besloten Willem Jan Brinkman te benoemen tot Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Zeist. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. Brinkman zal zijn nieuwe werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2019 aanvangen. 

Persbericht

Willem Jan Brinkman (46) is momenteel Principal Investment Manager bij PGGM Private Equity. In zijn nieuwe rol zal hij tevens als vicevoorzitter toetreden tot de Raad van Bestuur van PGGM. Hij volgt Paul Boomkamp op die op 1 november 2019 lid wordt van de Raad van Bestuur van Erasmus MC.

Brinkman trad in 2015 in dienst bij PGGM Vermogensbeheer en combineerde dit tot 2018 met de verantwoordelijkheid als CFRO van de Nederlandse Investeringsinstelling N.V. Sinds dit jaar voert hij een nieuwe private equity-strategie uit die er op gericht is naast financieel rendement ook specifieke duurzaamheidsoplossingen te genereren ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn op het gebied van klimaat, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Eerder werkte hij lange tijd bij KPMG Corporate Finance waar hij van 2009 tot 2015 partner was. Daar heeft hij in opdracht voor meerdere pensioenuitvoeringsorganisaties gewerkt. Hij adviseerde A&O bij de verkoop aan PGGM in 2013. Brinkman is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PGGM: ,,Willem Jan Brinkman heeft in zijn loopbaan een uitstekend inzicht verworven in de financiële huishouding van financiële instellingen zoals PGGM. Ook heeft hij een ruime ervaring in het vermogensbeheer. Deze combinatie van expertise en ervaring en zijn kennis van PGGM als organisatie maken hem zeer geschikt voor de functie van CFRO.’’

Willem Jan Brinkman: ,,Ik ben bij PGGM gaan werken omdat het een organisatie is waar de medewerkers zich op alle niveaus goed bewust zijn van de belangrijke maatschappelijke taak die ze uitvoeren. Onder CEO Edwin Velzel is een strategie uitgezet die PGGM ook op de lange termijn relevant moet maken, met name voor de sector zorg en welzijn. In mijn nieuwe rol wil ik daar heel graag een steentje aan bijdragen.’’

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 30 juni 2019 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 238 miljard en administreerde de pensioenen van 4,4 miljoen deelnemers. Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 750.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. 
www.pggm.nl.

PGGM

Geef uw reactie