• 20 jan 2020
  • Blog
  • Vermogensbeheer
20200110 Kerry Group

Hamburgers eten zonder schuldgevoel

Vlees eten in verantwoorde hoeveelheden is niet ongezond, maar belast het milieu. ,,Daarom investeren we in Kerry, dat gespecialiseerd is in plantaardige voedingsingrediënten,” aldus Marek Troszczynski van Genderen.
Marek Troszczynski Van Genderen 480X480 Pggm

Marek Troszczynski van Genderen

Senior Investment Manager

Zorgen dat koeien minder boeren en winden laten is een goed begin om de verontrustende milieuschade die schadelijke koolstofverbindingen aanrichten te beperken, maar we kunnen en moeten meer doen.

Een van de bedrijven die aan een oplossing van dit probleem werken is het Ierse voedingsbedrijf Kerry Group. Kerry is ooit begonnen als een bescheiden coöperatie van zuivelboeren en heeft zich in de afgelopen tien jaar omgevormd tot wereldleider in de voedingswetenschap. De traditionele zuivel- en vleesactiviteiten zijn allang niet meer de grootste activiteiten van het bedrijf.

Kerry stelt zijn expertise in de culinaire en voedingswetenschap ten dienste van grote voedingsproducenten, zoals Unilever, Danone en Kraft, om hen te helpen beter voedsel te produceren. Het gaat om voedselproducten die minder suiker of zout bevatten maar hun uiterlijk, smaak en textuur behouden.

Kerry pakt echter ook de problematische, wereldwijde vleesverslaving aan met een ruim productassortiment dat de typische ervaring biedt van het eten van vlees, maar dan met groenten. Zo kan de consument hamburgers of burrito’s eten zonder zich schuldig te hoeven voelen over de aantasting van ons milieu.

20200110 Frank Mitloehner

Het valt echter niet mee om met plantaardig materiaal de smaak, geur en textuur van vlees na te maken. Zonder het gebruik van grote hoeveelheden zout en een lange lijst van bewerkte ingrediënten is dat nog veel moeilijker.

Hier biedt de deskundigheid van Kerry uitkomst. Kerry heeft de grootste portefeuille van voedingsingrediënten ter wereld en is toonaangevend als het op zoutreductie en smaak aankomt. Onlangs bracht Kerry Group Radicle™ by Kerry op de markt, wereldwijd de grootste portefeuille oplossingen voor plantaardige voeding. Er kunnen nieuwe en spannende gerechten mee worden gemaakt voor de groeiende groep consumenten die burgers willen eten met een schoon geweten.

PGGM investeert in Kerry Group via het impact-mandaat dat Pensioenfonds Zorg en welzijn heeft afgegeven. Dankzij Kerry kunnen we genieten van klimaatvriendelijk gegrild vlees. Daarnaast is Kerry een sterke financiële partner met een aandelenkoers die alleen al in 2019 met 30 procent is gestegen.

Heeft er iemand zin in een bbq, dit weekend?

20200110 Kilograms

Artikel delen of printen

klik op het icoon