Gettyimages 452416349

Onze sollicitatie procedure

Gesolliciteerd? Na ontvangst gaan wij via een aantal stappen kijken of jij bij ons past en wij bij jou. De stappen die wij doorlopen na ontvangst van jouw sollicitatie:
PGGM 16 7 2019 Selectie 61

1. Bevestigen

Je krijgt altijd een (automatische) bevestigingsmail van PGGM zodra je hebt gesolliciteerd. Zo weet je zeker dat jouw sollicitatie goed is binnengekomen.

2. Beoordelen

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van jouw sollicitatie, of binnen 5 werkdagen na het verstrijken van sluitingstermijn van de vacature, laten we iets van ons horen. We beoordelen jouw sollicitatie zorgvuldig en geven je een terugkoppeling. Hopelijk zien we een match en nodigen we je uit voor een kennismaking.

3. Gesprekken

Na een positieve beoordeling van jouw sollicitatie, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Je hebt dit gesprek met twee PGGM-collega’s. Meestal is dat de manager, de recruiter en/of een medewerker van de afdeling waar de vacature onder valt. Zijn we na het eerste gesprek enthousiast en ben jij dat ook? Dan volgt er een tweede gesprek.

4. Assessment 

Afhankelijk van de functie, kan een (online) assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure dan vermelden we dit in de vacaturetekst.

5. Referentiecheck

Het laatste onderdeel van de selectieprocedure is de referentiecheck. We doen dit om meer te weten te komen over jouw functioneren, je talenten en ontwikkelpunten. We nemen hiervoor contact op met twee, door jou aangeleverde, referenten.

6. Aanbod

Op het moment dat we je een aanbod doen, ontvang je van ons een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die bij de functie, jouw achtergrond en ervaring passen. Er vindt altijd een gesprek plaats met de recruiter om het aanbod toe te lichten, meestal telefonisch, soms op kantoor.

7. Welkom bij PGGM

Na een positieve afronding van stap 1 tot en met 5, feliciteren we je met je nieuwe baan! Het vervolg is dat alles rondom jouw indiensttreding in orde gaan maken, waarbij de eerste stap is het opstellen en toesturen van jouw arbeidsovereenkomst en de formulieren voor het opstarten van de pre-employment screening. Ook krijg je toegang tot de online PGGM omgeving waar je meer informatie vindt over jouw start bij PGGM.

9. Pre-employment screening

Voor alle functies voeren we een wettelijk verplicht integriteitsonderzoek uit. Hierin onderzoeken we jouw identiteit, referenties en diploma’s. Ook vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren, waarvan je de kosten uiteraard krijgt vergoed. Tijdens de screening wordt er contact opgenomen met jouw werkgevers in de afgelopen vijf jaar.

10. Jouw eerste dag

Op jouw eerste dag heten we je graag welkom bij PGGM en word je ontvangen door jouw manager of een van je collega’s uit het team. Bij binnenkomst wordt er als eerste een toegangspasje (met foto) voor je gemaakt en ontvang je een welkomstpakket met plattegrond. Je benodigdheden als een mobiele telefoon en toegangspas liggen klaar bij het service point. Je ontvangt een inwerkprogramma en er worden diverse kennismakingsgesprekken ingepland. Ook ga je deelnemen aan ons Verbindingsprogramma, waarbij wij alle nieuwe collega’s laten kennismaken met PGGM.

Bij de procedure voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers verzamelt en verwerkt PGGM persoonsgegevens. PGGM vindt het belangrijk dat dit zorgvuldig, vertrouwelijk, transparant en met in achtneming van de Algemene verordening gegevensbescherming en aanverwante wet-en regelgeving plaatsvindt. Lees in dit document wat er gebeurt met je persoonsgegevens. 

 

Waarom PGGM

Waarom werken bij dé coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie van Nederland iets voor jou zou kunnen zijn?

Impact4

Waar je bij PGGM ook werkt, je hebt hoe dan ook impact op je omgeving.

Onze vakgebieden

Maak kennis met de vakgebieden binnen PGGM.

Onze recruiters

Heb je vragen over een vacature, de afdeling, over werken bij PGGM of de sollicitatieprocedure? Stel je vragen aan een van onze recruiters.

Blijf op de hoogte!

Volg ons op social media

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op wanneer je een vraag hebt over een vacature, de sollicitatieprocedure of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.