Pggm D2 1274 1

Onze sollicitatie procedure

Gesolliciteerd? Na ontvangst gaan wij via een aantal stappen kijken of jij bij ons past en wij bij jou. We nemen je mee in de stappen die wij doorlopen na ontvangst van jouw sollicitatie.
Pggm D2 1363 1

1. Bevestigen

Je krijgt altijd een automatische bevestigingsmail van PGGM zodra je hebt gesolliciteerd. Zo weet je zeker dat jouw sollicitatie goed is binnengekomen.

2. Beoordelen

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van jouw sollicitatie, of binnen 5 werkdagen na het verstrijken van sluitingstermijn van de vacature, laten we iets van ons horen. We beoordelen jouw sollicitatie zorgvuldig en geven je een terugkoppeling. Hopelijk zien we een match en nodigen we je uit voor een kennismaking.

3. Gesprekken

Na een positieve beoordeling van jouw sollicitatie, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Je hebt dit gesprek met twee PGGM-collega’s. Meestal is dat de manager, de recruiter en/of een medewerker van de afdeling waar de vacature onder valt. Zijn we na het eerste gesprek enthousiast en ben jij dat ook? Dan volgt er een tweede gesprek.

4. Assessment 

Afhankelijk van de functie, kan een (online) assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure dan vermelden we dit in de vacaturetekst.

5. Referentiecheck

Het laatste onderdeel van de selectieprocedure is de referentiecheck. We doen dit om meer te weten te komen over jouw functioneren, je talenten en ontwikkelpunten. We nemen hiervoor contact op met twee, door jou aangeleverde, referenten.

6. Aanbod

Op het moment dat we je een aanbod doen, ontvang je van ons een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die bij de functie, jouw achtergrond en ervaring passen. Er vindt altijd een gesprek plaats met de recruiter om het aanbod toe te lichten, meestal telefonisch, soms op kantoor.

7. Welkom bij PGGM

Na een positieve afronding van stap 1 tot en met 5, feliciteren we je met je nieuwe baan! Het vervolg is dat alles rondom jouw indiensttreding in orde gaan maken, waarbij de eerste stap is het opstellen en toesturen van jouw arbeidsovereenkomst en de formulieren voor het opstarten van de pre-employment screening. Ook krijg je toegang tot de online PGGM omgeving waar je meer informatie vindt over jouw start bij PGGM.

9. Pre-employment screening

Voor alle functies voeren we een wettelijk verplicht integriteitsonderzoek uit. Hierin onderzoeken we jouw identiteit, referenties en diploma’s. Ook vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren, waarvan je de kosten uiteraard krijgt vergoed. Tijdens de screening wordt er contact opgenomen met jouw werkgevers in de afgelopen vijf jaar.

10. Jouw eerste dag

Een week voordat je begint ontvang je van ons een uitnodiging van de Onboarding. Je eerste werkdag staat in het thema van kennismaking. Het belooft een inspirerende en leuke eerste dag te worden, waarin je kennis gaat maken met PGGM als werkgever, samen met alle andere nieuwe collega’s. Bovendien ga je direct een bezoek brengen aan onze IT afdeling om al je benodigdheden zoals een laptop en telefoon op te halen. We laten je het kantoor zien en vertellen je graag over wat we hier doen bij PGGM. Op deze manier willen we je van harte welkom heten bij het team. Zien we je snel?  

Bij de procedure voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers verzamelt en verwerkt PGGM persoonsgegevens. PGGM vindt het belangrijk dat dit zorgvuldig, vertrouwelijk, transparant en met in achtneming van de Algemene verordening gegevensbescherming en aanverwante wet-en regelgeving plaatsvindt. Lees in dit document wat er gebeurt met je persoonsgegevens. 

 

Waarom PGGM

Waarom werken bij dé coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie van Nederland iets voor jou zou kunnen zijn?

Impact4

Waar je bij PGGM ook werkt, je hebt hoe dan ook impact op je omgeving.

Onze vakgebieden

Maak kennis met de vakgebieden binnen PGGM.

Onze recruiters

Heb je vragen over een vacature, de afdeling, over werken bij PGGM of de sollicitatieprocedure? Stel je vragen aan een van onze recruiters.

Blijf op de hoogte!

Volg ons op social media

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op wanneer je een vraag hebt over een vacature, de sollicitatieprocedure of voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.