• 12 jun 2018
  • Blog
  • PGGM
  • Vermogensbeheer
Gettyimages 1098410490

Marek van Genderen beste beleggingsprofessional bij Extel Awards

Marek Troszczynski van Genderen, Senior Investment Manager bij PGGM, is door professionele beleggers uitgeroepen tot beste individuele beleggingsprofessional in Nederland. Hij werd voor de tweede keer op rij nummer 1 bij de Extel Awards, ook wel de Oscaruitreiking voor de financiële wereld genoemd.

Naast beste individuele belegger won Marek de prijs voor beste individuele analist van Europa in de categorie Food. PGGM werd nummer 1 aan de ‘buy side’ (beleggers en vermogensbeheer) als beste Nederlandse bedrijf. Hiermee volgt PGGM NN Investment Partners op, die dit jaar tweede werd.

Marek is zeer vereerd: “Ik ben heel blij, maar zie mijn award echt als een teamprestatie. Ik denk dat mensen onze manier van werken waarderen.” Hij legt uit dat PGGM oog heeft voor de lange termijn, terwijl de meeste buy side analisten op de korte termijn focussen. “En daar komt bij dat we niet-financiële aspecten als duurzaamheid en impact in onze beleggingen erg belangrijk vinden.” Marek maakt deel uit van het team dat beursgenoteerde beleggingen in oplossingen doet.

Jeroen Junge, Investment Manager, werd vijfde in de lijst van beste individuele beleggers. Hij focust zich in het impactbeleggingsteam op het thema Water.

Over de Extel Awards
De jaarlijkse uitreikingen van de Extel Awards worden toegekend op basis van de resultaten van de jaarlijkse Extel Survey. Hierin geven zo’n 16 duizend professionals – werkzaam bij banken, vermogensbeheerders en beursgenoteerde bedrijven – hun stem aan de best presterende individuen, instellingen en bedrijven. Ze nomineren zelf experts aan wie ze hun stem geven.

Artikel delen of printen

klik op het icoon