• 22 apr 2016
  • Blog
  • Zorg

Waarom PGGM meewerkt aan dementie.nl

​Om de mantelzorger van een naaste met dementie te ondersteunen lanceert Alzheimer Nederland dementie.nl, een online platform dat inspeelt op de vragen en behoeften van mantelzorgers van mensen met dementie.
20160421 Printadvertenties Dementie

PGGM bouwde als maatschappelijke partner van Alzheimer Nederland mee aan het platform en ook PGGM’s ledenorganisatie PGGM&CO was met haar expertise nauw betrokken. Lees meer in het duo-blog van Gea Broekema (directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland) en Else Bos (CEO van PGGM).

Gea: “De nieuwe en unieke website www.dementie.nl draagt bij aan al die vragen van mantelzorgers van mensen met dementie. Want er komt nogal wat op je af als je met dementie te maken krijgt. Alzheimer Nederland wil nabij en dichtbij de mantelzorger staan: waar liggen de behoeftes en hoe kunnen we daar zo goed mogelijk bij ondersteunen? Dat is ook de reden dat we samen met mantelzorgers het platform dementie.nl ontwikkelden. Met dit online platform willen we veel meer de dialoog aangaan.”

Else: “In Nederland zorgen meer dan 750.000 mensen voor een naaste met dementie. Veel van die mantelzorgers voelen zich overbelast. Maar meer nog ervaren zij een gebrek aan informatie en advies. Als je te maken krijgt met dementie komen er zoveel vragen op je af. Op het platform zie je wat de mogelijkheden zijn en vind je ervaringen en tips van andere mantelzorgers. Dat geeft steun en herkenning. Met PGGM&CO, onze ledenorganisatie, hebben we dan ook graag meegewerkt aan dementie.nl omdat wij geloven in de community-benadering die zowel dementie.nl als PGGM&CO nastreven."

Poster dementie.nl
Gea: “Op dementie.nl vinden mantelzorgers concrete tips om de zorglast te verlichten en advies bij alledaagse handelingen als tanden poetsen, autorijden of boodschappen doen. Maar ook advies over hoe om te gaan met veranderend gedrag, het organiseren van zorg of weten wat geregeld moet worden, zoals financiële zaken als pensioen, bank en notariële zaken. We zijn ontzettend blij met de steun die we van onze maatschappelijk partner PGGM en haar ledenorganisatie PGGM&CO krijgen in het realiseren van deze langgekoesterde wens.”

Else: “Als maatschappelijk partner van Alzheimer Nederland hebben we ons verbonden aan dementie.nl. PGGM kiest vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bewust voor focus op het onderwerp dementie. In onze achterban hebben veel mensen te maken met dementie: onder de meer dan 700.000 leden van onze ledenorganisatie PGGM&CO, werkend in de zorg, maar ook vaak mantelzorger, is het een bekend onderwerp. Juist op het kruispunt van dementie en mantelzorg willen wij ons inzetten. Daarom werken we bewust en graag mee aan het samen stimuleren en scheppen van een dementievriendelijke samenleving. Niet voor niets is de missie van PGGM ‘voor een waardevolle toekomst’.

Bekijk een infographic met feiten over dementie.

Artikel delen of printen

klik op het icoon