Gettyimages 1147099228

Impact beleggen

Al vanaf 2014 belegt PGGM voor haar klanten in oplossingen voor een aantal van ’s werelds grootste uitdagingen: klimaatverandering en milieuvervuiling, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg.
PGGM Investments In Solutions

Deze Beleggingen in Oplossingen (BiO) dragen niet alleen financieel bij aan het rendement voor onze klanten, maar creëren ook maatschappelijk toegevoegde waarde.

De maatschappelijke impact van deze beleggingen moet meetbaar zijn, dat daarop wordt gestuurd en gerapporteerd. Door de maatschappelijke impact van de beleggingen over meerdere jaren te meten, bouwen wij kennis en ervaring op om de beweging naar een meer duurzame beleggingsportefeuille verder te ondersteunen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van de impact die de ondernemingen waarin we beleggen kunnen genereren.

Deze beleggingen dragen bij aan het realiseren van specifieke Sustainable Development Goals (SDG’s).

Om de meer algemene bijdrage van bestaande beleggingen van onze klanten aan alle SDG’s inzichtelijk te maken, en vergelijkbaar met die van andere beleggers, hebben we in 2016 samen met uitvoerder APG gewerkt aan de standaardisatie van beleggingen die bijdragen aan de SDG’s: Sustainable Development Investments (SDI’s). Bekijk hier de taxonomieën om te bepalen of een belegging bijdraagt aan een SDG.

In 2018 hebben we de bijdrage van de portefeuille aan de SDG’s voor het eerst in kaart gebracht. Eind 2017 hadden we ruim 15 procent van het beheerde vermogen belegd in bedrijven en projecten die bijdragen aan de SDG’s. In 2019 is dit opgelopen naar 16%.

Lees meer over beleggen in de Sustainable Development Goals in ons Integrated Vermogensbeheer jaarverslag 2020.

Sdg 2 Afbeeldingen.1