• 12 mei 2021
  • Persbericht
  • PGGM
Aandeelhoudersvergadering

Doede Vierstra volgt Miriam van Dongen op in de RvC van PGGM NV

Doede Vierstra is op 12 mei 2021 benoemd in de Raad van Commissarissen van de PGGM NV.

Zijn termijn van vier jaar gaat op 13 juni aanstaande in. Op die dag treedt Miriam van Dongen terug na het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Van Dongen trad in 2013 toe tot de RvC en was voorzitter van de auditcommissie, een functie die zal worden overgenomen door Vierstra. Jan van Rutte is per 16 mei herbenoemd als Commissaris voor een tweede termijn van vier jaar.

RvC-voorzitter Marjanne Sint noemt de bestuurlijke en financiële ervaring van Doede Vierstra, alsmede zijn ervaring in toezichthoudende rollen een belangrijke aanvulling voor de Raad van Commissarissen. Vierstra is CFO geweest bij onder meer Nuon, Wessanen en Friesland Foods, was lid van de Raad van Commissarissen bij De Friesland Zorgverzekeraar, en is nu toezichthouder bij onder meer het LUMC en Stedin Groep.

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2020 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 268 miljard en administreerde de pensioenen van 4,4 miljoen deelnemers. Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 765.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.
www.pggm.nl.

Artikel delen of printen

klik op het icoon