• 18 mei 2017
  • Persbericht
  • PGGM

Edwin Velzel en Jan van Rutte benoemd in RvC PGGM N.V.

De aandeelhouders van PGGM N.V. hebben op 17 mei 2017 Edwin Velzel benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Velzel volgt Herman de Boon op die de RvC van PGGM N.V. sinds haar oprichting in 2007 heeft voorgezeten. Ook Jan van Rutte is per genoemde datum toegetreden tot de RvC van PGGM N.V.

Edwin Velzel is sinds begin van dit jaar interim-bestuursvoorzitter van Klaverblad Verzekeringen en brengt ruime bestuurlijke ervaring in. Eerder was hij bestuursvoorzitter van Univé VGZ IZA Trias, en daarvoor bestuursvoorzitter van Univé. Jan van Rutte was tot 2013 CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro en nu onder meer RvC-voorzitter van De Volksbank.

Het aftreden van voorzitter Herman de Boon werd voorzien bij zijn herbenoeming voor een derde termijn, toen is vastgesteld dat een periode van twee keer vier jaren beter past in de huidige governance. De Boon heeft destijds aangegeven in een verkorte laatste periode zorg te willen dragen voor continuïteit in de samenstelling van de RvC. Dat is met de komst van twee nieuwe leden, onder wie een voorzitter, nu gerealiseerd.

PGGM N.V. is een 100 procent dochter van de PGGM Coöperatie. Onder de PGGM N.V. vallen de institutionele dienstverlening van uitvoeringsorganisatie PGGM, haar maatschappelijke agenda en de ledenorganisatie PGGM&CO.

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2016 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 205,8 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 720.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. www.pggm.nl.

Artikel delen of printen

klik op het icoon