• 25 jan 2022
  • Persbericht
  • Vermogensbeheer
Hotels1

L+R Hotels en PGGM starten internationale hotel joint venture

Investeringen in Europese hotelsector kunnen oplopen tot een miljard euro.
Lr Hotels

Pensioenbelegger PGGM en L+R Hotels, een grote private belegger en manager van hotels, gaan gezamenlijk investeren in een hotel venture van LRO Hospitality. Deze nieuwe Europese joint venture heeft als doel om in de belangrijkste steden in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje tot maximaal een miljard euro te investeren in hotels.

LRO Hospitality is opgericht door het in Londen gevestigde L+R Hotels en John Ozinga, de voormalige CEO van Accor Invest. De leiding is in handen van CEO John Ozinga en CIO Henri Wilmes en zal gedurende de levenscyclus van de investeringen worden ondersteund door het asset managementteam van L+R Hotels. Het team heeft een uitgebreid relatienetwerk in de Europese hotelsector en zal zich richten op de aankoop, herpositionering en het actief beheren van de hotels.

CEO en oprichter John Ozinga stelt: ,,De huidige marktomstandigheden zullen voor LRO Hospitality interessante overnamekandidaten opleveren, zoals investeerders of exploitanten die kampen met liquiditeitsproblemen. Gezien het verwachte herstel van de pandemie op de korte of middellange termijn geloven wij dat dit het beste moment is om onze eerste hotelventure te starten.’’

Volgens Desmond Taljaard, managing director van L+R Hotels: ,,Wij geloven in de veerkracht van de hotelsector en het toekomstige herstel, daarom verheugt het ons om deze samenwerking met PGGM aan te gaan. Het commitment van PGGM geeft blijk van haar vertrouwen in ons vermogen om hotels te acquireren en als hotelexploitant en vermogensbeheerder waarde te creëren, en van haar belangstelling voor de Europese hotelsector als institutionele beleggingscategorie, ondanks het negatieve korte termijneffect van de coronacrisis.’’

Tinka Kleine, senior director Private Real Estate bij PGGM: ,,Als belegger in privaat vastgoed voor onder meer Pensioenfonds Zorg en Welzijn ligt onze focus op de grote steden in Europa. Wij voegen daar nu hotels aan toe omdat de markt interessante beleggingskansen biedt, zowel voor het behalen van financieel rendement als voor de vergroening van hotelpanden op goede locaties. De expertise van L+R Hotels en het LRO team in het acquireren, herpositioneren en managen van hotels vormt een uitstekende basis voor een succesvolle samenwerking.”

Over PGGM
PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. Als pensioen- en vermogensbeheerder en bestuursadviseur geeft zij uitvoering aan haar maatschappelijke opdracht: zorgen voor een goede oudedagsvoorziening van 4,4 miljoen deelnemers. PGGM beheert en belegt voor haar klanten wereldwijd EUR 291 miljard (per 31 december 2021) aan lange termijnpensioenkapitaal. Voortgekomen uit en verbonden met de sector zorg en welzijn, ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners - innovatieve voorzieningen ten behoeve van arbeidsvraagstukken in deze sector. Vanuit ledenorganisatie PGGM&CO ondersteunt zij 764 duizend actieven en gepensioneerden met een achtergrond in zorg en welzijn.
www.pggm.nl.

Over LRO Hospitality
LRO Hospitality ambieert om tot 1 miljard euro te investeren met eigen en vreemd vermogen. De focus zal liggen op de grote steden in West-Europa, op het hele spectrum van budget tot luxe hotels, en de hotels zullen worden geselecteerd op prijs en mogelijkheid om waarde toe te voegen door herpositionering en actief management.

Over London and Regional Hotels
L+R Hotels heeft een trackrecord van 30 jaar in hotel investeringen. Tussen 2010 en 2021 heeft L+R een portefeuille van meer dan 100 hotels en 21.000 kamers met een gezamenlijke waarde van meer dan 5 miljard euro opgebouwd in Europa, de Verenigde Staten en het Caribisch gebied.
De hele portefeuille wordt door het L+R strategisch asset managementteam geleid met circa 90% van alle hotels onder direct beheer van L+R Hotels. Hun belangrijkste partners zijn wereldwijde merken zoals Hilton, Marriott, IHG en Accor.

Artikel delen of printen

klik op het icoon