• 02 mei 2017
  • Persbericht
  • Vermogensbeheer
Gettyimages 1131300007

PGGM belegt in zonne-energie portefeuille van SolarCity

​PGGM heeft een overeenkomst gesloten met SolarCity over een belegging in een portefeuille met 38 duizend zonne-energiesystemen die staan opgesteld in 21 staten in de VS. De systemen zijn samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van circa 275 megawatt.

Deze transactie past in de ambitie van PGGM om als pensioenbelegger meer lange termijnbeleggingen te doen in duurzame energieprojecten en -ondernemingen. De transactie ondersteunt SolarCity’s bijdrage aan een duurzamere wereld door middel van de productie van schone energie.

PGGM verwacht gedurende de looptijd van het contract met SolarCity een aantrekkelijk en stabiel rendement te generen. De belegging ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, Bpf Schilders en enkele andere klanten past goed in een snel groeiende portefeuille van private beleggingen met een sterke duurzaamheidscomponent. Volgens Erik van de Brake, hoofd Infrastructuur van PGGM, wordt PGGM gezien als een sterke en ervaren partner voor grote projecten die de energietransitie vormgeven.

Erik van de Brake: ,,De energietransitie biedt grote kansen voor gespecialiseerde beleggers zoals PGGM, die in staat zijn grootschalig kapitaal voor een lange termijn beschikbaar te stellen. Pensioenfondsen zijn uitstekend gepositioneerd om te investeren in een duurzamere energie-infrastructuur.’’

De belegging in de portefeuille van SolarCity is voor PGGM de eerste investering in de snel groeiende markt van decentrale duurzame energieopwekking. Hij is daarmee volgens Van de Brake een goede aanvulling op bestaande investeringen van PGGM in de energietransitie, zoals in offshore wind, stadsverwarming en smart meters.

Frank van Lennep, Chief Investment Officer Private Markets bij PGGM, voegt hieraan toe: ,,PGGM verbindt zich graag aan de ambities van SolarCity dat een belangrijke rol speelt in de verduurzaming van de Verenigde Staten. Wij zijn in staat onze private beleggingen in de energietransitie de komende jaren sterk uit te bouwen en de belegging in SolarCity is daar een goed voorbeeld van.’’

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2016 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 205,8 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 720.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. www.pggm.nl.

Artikel delen of printen

klik op het icoon