• Persbericht
  • Vermogensbeheer
Gettyimages 1186776924

PGGM neemt belang in Amerikaans drinkwaterbedrijf SUEZ Water Resources

Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 20 procent van de aandelen in SUEZ Water Resources. Het gaat om een belang in vijftien gereguleerde waterleidingbedrijven, voornamelijk geconcentreerd in het noordoosten van de Verenigde Staten.

SUEZ Water Resources is een Amerikaanse dochteronderneming van het beursgenoteerde SUEZ. Het voorziet 2,1 miljoen mensen van drinkwater in de staten New Jersey, New York, Idaho, Pennsylvania, Delaware en Rhode Island. Het is daarmee een van de grootste particuliere waterbedrijven van de VS.

De acquisitie, die plaats vindt onder voorbehoud van goedkeuring door lokale toezichthouders in de eerste helft van 2019, vormt een aanzienlijke uitbreiding van beleggingen in waterinfrastructuur door het PGGM Infrastructure Fund.

Erik van de Brake, hoofd Infrastructure bij PGGM: ,,Een beleggingsmogelijkheid als deze is schaars en past uitstekend in onze portefeuille. De drinkwaterbedrijven opereren in een omgeving van transparante en stabiele regelgeving. We onderschrijven de ambitieuze investeringsstrategie die is uitgezet door SUEZ. Voor onze klanten zoals Pensioenfonds Zorg en Welzijn levert deze belegging een aantrekkelijk en stabiel lange termijnrendement.’’

De belegging in SUEZ Water Resources wordt door PGGM aangemerkt als een ‘belegging in oplossingen’: PGGM wil in 2020 voor 20 miljard euro aan beleggingen hebben gedaan met marktconform financieel rendement en een meetbare bijdrage aan oplossingen op het gebied van schoon water, voedselzekerheid, klimaat en zorg. Halverwege dit jaar was voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn een kleine 13 miljard euro op deze wijze belegd.

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 30 juni 2018 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 215 miljard en administreerde de pensioenen van 4,2 miljoen deelnemers. Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 725.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.
www.pggm.nl.

Artikel delen of printen

klik op het icoon