• 01 aug 2018
  • Persbericht
  • Vermogensbeheer
Gettyimages 1222288657

PGGM vergroot belegging in wind- en zonne-energie met EDF Renewables

Het PGGM Infrastructure Fund wordt voor de helft eigenaar van twee in aanbouw zijnde duurzame energiecentrales in de Verenigde Staten.

Het betreft een zonne-energiecentrale in California en een windpark in Iowa met een totale opwekcapaciteit van 332 MW. De centrales zijn onderdeel van een portefeuille van EDF Renewables waarin PGGM Infrastructure Fund recent een vijftig procentsbelang heeft genomen.

De PGGM-EDF Renewables portefeuille zal hiermee in 2020 in totaal 920 MW aan opwekcapaciteit bevatten. Met inbegrip van de nieuwe projecten met EDF Renewables zal het PGGM Infrastructure Fund straks direct geïnvesteerd zijn in ongeveer 1 GW aan opwekcapaciteit van hernieuwbare energie, ongeveer gelijkelijk verdeeld over wind en zon, en verspreid over Europa en de Verenigde Staten.

De overeenkomst met EDF Renewables is onderdeel van een snel groeiende portefeuille van klimaatoplossingen die PGGM opbouwt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het gaat inmiddels om meer dan zeven miljard euro aan beleggingen op private markten en in beursgenoteerde ondernemingen, die marktconforme rendementen leveren en meetbare impact op de CO2-footprint van de wereld.

Erik van de Brake, hoofd Infrastructure bij PGGM: ,,EDF Renewables heeft een lange historie van succesvolle investeringen in de Amerikaanse markt van duurzame energie. Het PGGM Infrastructure Fund wil graag als lange termijnpartner optrekken met deze onderneming. Het is een blijk van vertrouwen dat we de portefeuille zon- en windprojecten al zo snel kunnen uitbreiden nadat we in juni van dit jaar de eerste overeenkomst hebben gesloten met EDF Renewables.’’

Over PGGM
De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 30 juni 2018 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 215 miljard en administreerde de pensioenen van 4,2 miljoen deelnemers. Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 750.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.
www.pggm.nl.

Artikel delen of printen

klik op het icoon