• Statement
  • PGGM
4F7dd2bf Baa9 4805 8Acb 951C92f9a0b1 Original

Claire Beelaerts van Blokland

“Bij PGGM staat de deur altijd open voor een goed idee of plan”
Claire Beelaert 480X480 Jpg

Claire Beelaerts van Blokland, Senior Strateeg

Als Senior Strateeg houdt Claire zich bezig met alles dat met corporate strategy te maken heeft, zowel binnen PGGM als naar klanten en stakeholders toe. Vanuit haar master Bestuurs- en organisatiewetenschappen rolde ze het land van consultancy in.

Hoe kwam je bij PGGM terecht?
“Ik hield me altijd bezig met verandertrajecten binnen organisaties in de breedste zin van het woord. Na een tijd als externe consultant vroeg ik mezelf af: waar krijg ik nou écht energie van? Het antwoord was bouwen aan een organisatie. En dan het liefst een organisatie die verandert. Ik was nog niet bekend in de pensioenwereld, maar de pensioendiscussie in Den Haag maakt verandering onontkoombaar en dat maakte PGGM voor mij extra interessant. Zo kwam de vacature Senior Strateeg van PGGM op mijn pad. Op het moment van solliciteren was ik vier maanden zwanger. Dit zou betekenen dat PGGM op mij moest wachten terwijl andere kandidaten eerder beschikbaar waren. Niet de meest gunstige situatie, dacht ik zo. Maar PGGM gaf aan dat ze vooral op zoek waren naar de beste match voor de lange termijn. ‘Die ben jij, dus daar wachten we graag op’ kreeg ik te horen. Wauw! Dit was mijn eerste kennismaking met PGGM en hoe ze vooral kijken naar de lange termijn.”

Wat vind je het leukste aan je functie?
“De afwisseling. Een standaarddag bestaat niet. De onderwerpen van de dossiers waar ik me mee bezig houd zijn heel breed. De ene keer zit ik met data-analisten om de tafel en de andere keer met HR-specialisten. Bij datavraagstukken komt bijvoorbeeld ook wet- en regelgeving kijken, dus daarvoor haken mijn collega’s van legal en compliance weer aan. Ik werk continue in tijdelijke teams met verschillende expertises en achtergronden. Die multidisciplinariteit maakt het nooit saai.”

Waar verwonder jij je over binnen PGGM?
“Toen ik bij PGGM begon, onderschatte ik hoe groot die maatschappelijke betrokkenheid van PGGM eigenlijk is. Die zit overal doorheen verweven. Het is mooi om te merken dat PGGM’ers zich echt onderdeel van Zorg en Welzijn voelen en hun steentje vanuit intrinsieke motivatie willen bijdragen aan problemen in deze sector. Dat zie ik ook terug in de bedrijfscultuur. Die ervaar ik als erg open, collegiaal en behulpzaam. Het ietwat stoffige beeld dat ik eerst bij PGGM had heb ik op meerdere vlakken moeten bijstellen. Ik ben aangenaam verrast door het aantal jonge mensen dat hier werkt, het moderne pand en de fijne werkplekken van PGGM. Verder is hier van alles mogelijk. Kom je met een goed idee of plan? Daar staat de deur bij PGGM altijd voor open.’’

Film

Artikel delen of printen

klik op het icoon