• 25 aug 2022
  • Statement

Femke Anker

Impact maken bij PGGM doet Femke als Senior Business Continuity Manager door ervoor te zorgen dat de veerkracht van PGGM groter wordt.
Femke Anker Def

Dit ben ik

Ik ben Femke Anker, 44 jaar en woon in Gouda. Mijn zoon is 21 en een jaar geleden ben ik getrouwd met Wilco. Met z’n drietjes wonen we op een mooi plekje bij de Reeuwijkse Plassen, waar ik drie keer per week een rondje hardloop.

Dit doe ik
Sinds 1 april 2019 werk ik als Senior Business Continuity Manager bij PGGM. Binnen het team van SQO (Security & Quality Office) werken we op drie vakgebieden: information security, business continuity en quality management. Als procesmanager van het onderdeel business continuity management (BCM) kijk ik welke bedreigingen er zijn voor PGGM, bijvoorbeeld een cyberaanval, pandemie of grote stroomstoring. Die bedreigingen brengen we in kaart en daarna bepalen we wat de impact is voor PGGM als zo’n bedreiging zich voordoet. Vanuit het BCM-raamwerk zorgen we dat de veerkracht van de organisatie groter wordt. Door vooraf plannen te maken en maatregelen te treffen, zijn zowel de belangrijkste bedrijfsprocessen, als de belangen en reputatie van PGGM en van onze stakeholders veilig gesteld.

Daarom PGGM
Voordat ik bij PGGM kwam, werkte ik zestien jaar bij Rabobank. In dit vakgebied kom je snel bij een grote financiële instelling of een multinational terecht, omdat daar eisen aan business continuity worden gesteld vanuit regulerende instanties. Bij de bakker om de hoek kun je dit werk niet doen. PGGM trok me aan door de mooie visie voor zorg en welzijn, het coöperatieve karakter en het duurzaamheidsaspect.

Zo maak ik impact
De financiële sector is best zakelijk; ik werk in een IT-gedreven omgeving, dus ik heb niet direct te maken met klanten en deelnemers. Maar bij PGGM doe ik mijn werk uiteindelijk toch voor de mensen in de zorg. Doordat ons bedrijf door kan blijven draaien na een calamiteit en de cybersecurity goed geregeld is, kan de deelnemer er zeker van zijn dat zijn pensioen wordt uitgekeerd.

Dit wil ik bereiken
Toen ik bij PGGM kwam, had ik de missie om de volwassenheid van de business continuity te vergroten. Daar hebben we de afgelopen drie jaar enorm veel stappen in gemaakt. Dat is leuk om te zien en daar ben ik trots op. Ik wil binnen het team mijn kennis verder verbreden, want ik vind het leuk me te blijven ontwikkelen en verder te bouwen aan PGGM als weerbare, krachtige organisatie. Een van de bedreigingen die op dit moment heel actueel is, is het cyberrisico. Wij zorgen achter de schermen dat PGGM en de gegevens van onze deelnemers veilig zijn. Daar is zoveel ontwikkeling in. Op dat gebied zou ik mijn kennis de komende jaren graag willen uitbreiden.  

Artikel delen of printen

klik op het icoon