• 16 jun 2022
  • Statement

Marcel Haverkamp

Marcel Haverkamp maakt impact op de toekomst van de zorg
Marcel Haverkamp

Dit ben ik

Ik ben Marcel Haverkamp, 53 en vader van drie kinderen. Mijn huidige partner Marlies heb ik zeven jaar geleden leren kennen, in juli gaan we trouwen.

Dit doe ik
Ruim twee jaar geleden ben ik voor de tweede keer begonnen bij PGGM. In 2011 vertrok ik als accountmanager van PFZW en in 2019 keerde ik terug als senior consultant voor het team PFZW-datadiensten. In die functie mag ik werkgevers binnen zorg en welzijn begeleiden bij arbeidsmarktvraagstukken. Vaak gaat dat over strategische personeelsplanning: zorgen dat er voldoende instroom is, dat de uitstroom beperkt blijft, en dat mensen vitaal blijven en duurzaam inzetbaar zijn. Het dataportaal en de scenariotool – waarmee je personele doorrekeningen kunt maken naar de toekomst – spelen daarin een belangrijke rol. Er lopen individuele trajecten én we hebben in meerdere regio’s in Nederland lerende netwerken. Daarin werken we met zes of zeven werkgevers in een regio samen aan hun arbeidsmarktvraagstuk. De werkgevers leren van elkaar en proberen als totale werkgever in de zorg zo interessant mogelijk te zijn voor werkzoekenden. Er is immers maar één arbeidsmarkt in zo’n regio en je vist allemaal in dezelfde vijver.

Daarom PGGM
Ik heb een achtergrond in de zorg; ik werkte vijftien jaar als verpleegkundige. Ik ben dus zelf een van de zorgmedewerkers. Daarom vind ik het fijn vanuit deze rol mijn steentje te kunnen bijdragen aan een vitale en gezonde sector.

Zo maak ik impact
We zien dat de zorg behoorlijk onder druk staat: de zorgvraag groeit en het aantal zorgmedewerkers neemt af. Het is belangrijk dat we genoeg mensen enthousiast houden om in de zorg te willen (blijven) werken. Data is hierbij een belangrijke tool. Daarmee analyseren we hoe het zit met de in- en uitstroom en hoe we hierop moeten inspelen. Wij kunnen werkgevers bewustmaken waar hun HR-uitdagingen liggen en ze daarop actief krijgen. Samen kunnen we zorgen dat er dadelijk voldoende mensen zijn om de zorgvraag te kunnen beantwoorden.

Dit wil ik bereiken
Het belangrijkste is dat we de HR-mensen in de zorg verder toerusten en databewust maken, zodat ze echt het verschil kunnen maken. Dat ze kunnen gaan staan voor een vitale sector: scherp krijgen waar de problemen liggen en hierop inspelen. Want we kunnen onze sector alleen vitaal houden, als er voldoende personeel is. Het is en blijft mensenwerk in de zorg. In die zin is menselijk kapitaal ons grootste goed.

Meer over Impact maken bij PGGM? Bezoek de Impact4-pagina

Artikel delen of printen

klik op het icoon