• Statement
  • PGGM
  • Testimonial
  • Data
  • Werkenbij
  • Vacature
HH 3366865

Oliwia Madej

“Je kunt alleen impact maken en processen veranderen als er genoeg data beschikbaar zijn om mee te werken.”
Oliwia Madej 480X480

Data en proces analist Oliwia Madej maakt processen efficiënter met de grote informatiestromen die PGGM te bieden heeft. "Je kunt alleen impact maken en processen veranderen als er genoeg data beschikbaar zijn om mee te werken." 

​Minder commercieel, meer betekenis

“In 2019 ben ik begonnen als data en proces analist bij PGGM. Ik was op zoek naar een nieuwe baan waarin ik meer kon bijdragen aan de maatschappij in plaats van mijn kennis in te zetten voor commerciële doelen. Ik zat heel diep in de technische processen en wilde graag iets anders. Toen ik de vacature bij PGGM tegenkwam, werd mijn aandacht meteen getrokken, ook al kende ik PGGM nog niet als werkgever. Terwijl ik me in de organisatie ging verdiepen, werd ik steeds enthousiaster en besloot ik te solliciteren. Het goede gevoel dat ik toen had, heb ik nu nog steeds. 

De eerste maanden waren erg interessant, heb ik veel van de organisatie gezien en ben ik bij verschillende projecten betrokken geweest. Het werd meteen duidelijk dat er bij PGGM een grote hoeveelheid data beschikbaar is. Er is meer dan voldoende ‘coverage’ en de kwaliteit van de data is goed. Het zijn de voorwaarden om de juiste dingen te doen en impact te maken als analist.

Samen met het team onderzoek ik de processen in verschillende teams en ook teamoverstijgende processen. We proberen handmatig werk te beperken met automatisering. Door de knelpunten bloot te leggen en met teams en materiedeskundigen om tafel te zitten, onderzoeken we hoe de processen lopen en waar dat efficiënter kan. Met behulp van data maken we dashboards waardoor teams zelf in staat zijn om te monitoren hoe de huidige processen lopen. 

De diversiteit tussen de projecten is best groot en de ene opdracht is iets complexer dan de andere. Soms werk je met z’n tweeën binnen 1 project als dat nodig is, al komt het ook voor dat je zelfstandig in een projectteam zit. Er zijn goede inhoudelijke discussies, en er is veel collegialiteit en een fijne samenwerking onderling. Samen met de maatschappelijke missie van PGGM is dat alles wat ik zoek in een baan. Ik krijg voldoende uitdaging en kan mijn creativiteit kwijt in projecten die onze organisatie verder helpen.”

Artikel delen of printen

klik op het icoon